Henvisning fra lægen – en lille guide til hvordan du kan finde frem til din psykolog.

Kognitiv eller metakognitiv psykolog med overenskomst med sygesikringen

Hver uge får vi henvendelser fra klienter, som har fået en henvisning fra læge til psykolog. De leder derfor efter en psykolog – gerne en kognitiv eller metakognitiv psykolog, som har overenskomst med sygesikringen og ydernummer. Det har vi desværre ikke her i praksissen, men vi vil rigtig gerne vejlede dig i junglen af psykologer.

En lille vejledning til dig

Guide til brug af lægehenvisning

Du kan med en henvisning fra din læge få tilskud til psykologbehandling, hvis du tilhører en af nedenstående grupper/personkredse. Tilskud fås kun hos psykologer med ydernummer:

 
 • røveri-, volds- og voldtægtsofre.
 • trafik- og ulykkesofre.
 • pårørende til alvorligt psykisk syge personer.
 • personer ramt af alvorligt invaliderende sygdom.
 • pårørende til personer ramt af en alvorligt invaliderende sygdom.
 • pårørende ved dødsfald.
 • personer, der har forsøgt at begå selvmord.
 • kvinder, der, som følge af misdannelser eller lignende ved barnet, får foretaget provokeret abort efter 12. graviditetsuge.
 • personer, der inden det fyldte 18. år har været udsat for incest eller andre seksuelle overgreb.
 • personer med let til moderat depression fra 18 år.
 • personer med let til moderat angstlidelse, herunder let til moderat OCD mellem 18 og 38 år.

En henvisning giver ret til max. 12 samtaler, dog kan let til moderat depressive og angste opnå op til 2 x 12 samtaler efter henvisning fra egen læge.

Unge mellem 18 og 20 år er som en midlertidig forsøgsordning berettiget til gratis psykologhjælp for angst og depression (kat. 10 og 11).

Der er kun få ydernumre, og der er derfor kun et fåtal psykologer, der har overenskomst med sygesikringen. Der er svært at få et ydernummer i København, da der er mange om buddet på de få ydernummre som offentliggøres. Sygesikringstaksten for psykologerne er ret lav, hvorfor de fleste psykologer med overenskomst med sygesikringen typisk tilbyder psykologtimer a 45 minutters varighed.

Hvis du googler ”psykolog med ydernummer i København” dukker en række hjemmesider op. Muligvis er det også på denne måde, du er havnet i dette blogindlæg? De fleste af de psykologer der dukker op i dit søgeresultat har dog ikke overenskomst med sygesikringen. Vi anbefaler i stedet følgende hjemmesider:

 1. psykologeridanmark.dk. Her kan du søge efter psykologer i dit område. Du kan krydse af under tilskud ved lægehenvisning og få en liste over de psykologer i dit område, som har overenskomst med sygesikringen. Her kan du også se psykologernes ventetid, hvis psykologen har noteret dette.
 2. sakt.dk På oversigten optages autoriserede psykologer og speciallæger i psykiatri og børne & unge psykiatri med efteruddannelse i kognitiv terapi af 2. eller 3. bølge, svarende til minimum to års terapeutuddannelse. Derudover er terapeutens hovedbeskæftigelse klinisk arbejde.  Her står noteret “overenskomst ved sygesikringen” ved de psykologer som har ydernummer.
 3. Specifikke anbefalinger:

Vi anbefaler psykolog Inge Hvid: http://www.psykologbehandling.com 

og

Ole Taggaard Nielsen: http://www.actklinikken.dk

 

Desværre har mange psykologer med overenskomst med sygesikringen lang ventetid.

 

Det kan derfor være værd at undersøge, om du har en forsikring, der kan hjælpe med dækningen af et forløb hos en psykolog uden overenskomst.

Hvis din forsikring dækker et samtaleforløb hos en privatpraktiserende psykolog, kan du få hele eller dele af dit forløb dækket. Vær opmærksom på om du frit kan vælge psykolog eller om du skal vælge en fra forsikringens netværk? Ofte har forsikringsselskaberne et netværk af psykologer de samarbejder med, som tilbyder samtaler til en reduceret pris. Vi har valgt ikke at samarbejde med netværk. Hvis du ønsker at benytte din forsikring hos os, skal du derfor sikre dig, at din forsikring accepterer frit psykologvalg, hos en autoriseret psykolog.

 1. Privat sundhedsforsikring

Du kan selv have tegnet en sundhedsforsikring eller du kan på din arbejdsplads være omfattet af en sundhedsforsikring, der dækker udgifter i forbindelse med besøg hos en psykolog. Sygeforsikringen “danmark” yder 300 kr i tilskud pr samtale.

 1. Forsikringsselskaber

Nogle forsikringsselskaber dækker særlige former for kriseterapi.

 1. Fagforeninger

Nogle fagforeninger dækker helt eller delvist psykologisk behandling af arbejdsbetingede kriser.

Kontakt os for yderligere vejledning

Vi håber denne lille guide har gjort dig lidt klogere på, hvordan du kan navigere i psykologjunglen. Du er altid meget velkommen til at ringe til os, hvis du ønsker en uddybende vejledning. Vi har daglig telefontid, hvor du kan snakke med en af psykologerne i praksissen. 

Vi ser frem til at høre fra dig.

De bedste hilsener fra Maja og Silje og de øvrige psykologer i D&W

"Under mit forløb med min psykolog, har hun hjulpet mig til at indse, at mange af de ting jeg ikke troede jeg kunne ændre eller som jeg troede var en del af min personlighed. Med lige dele omsorg, humor og “skubben på” har jeg altid følt mig tryg og godt tilpas i min psykologs selskab"

Kvinde, 30 år, metakognitiv terapi for social fobi og panikangst

"Jeg har igennem flere år været plaget af OCD og angst. I forbindelse med, at jeg blev mor, blussede OCD'en desværre op for fuld lue. Terapien og de redskaber jeg har fået derigennem har hjulpet mig med at tæmme OCD'en og det betyder, at jeg i dag kan leve et liv med mindre OCD og mere livsglæde og nærvær. Vigtigst af alt kan jeg nyde livet med min datter"

Kvinde, 34 år

"Jeg går altid fra min psykolog med en “aha-oplevelse”, lettere i hovedet og følelsen af at være stærkere og mere rustet til selv at kunne håndtere tanker og situationer, jeg førhen ikke troede var muligt. De værktøjer jeg har fået af min psykolog har været guld værd, og det eneste jeg fortryder er, at jeg ikke startede hos hende noget før"

Kvinde, 30 år, terapi for angst

"Hos Silje bliver jeg altid mødt med enorm empati, nærvær og professionalisme. I trygge rammer med plads til både alvorlighed og humor, oplever jeg at blive støttet og udfordret på allerfineste vis. Det bedste er, at jeg har fået konkrete redskaber, som jeg bruger hver eneste dag og som gør mig i stand til at navigere i det, som er svært"

Kvinde, 30 år, OCD-behandling

"At starte hos Silje har været en af de bedste og vigtigste beslutninger jeg nogensinde har taget. Jeg anbefaler hende til alle jeg kender, for alle burde have en Silje, hvis man har brug for det"

Kvinde 30 år, metakognitiv terapi for angst

"Min psykolog er god til at kombinere professionalitet med varme og omsorg. Hun har været ekstremt lyttende og opmærksom på mine reaktioner og fremskridt i hele forløbet. Dette har bidraget til en følelse af samarbejde og fælles målsætning i behandlingen"

Kvinde 19 år, Behandling for BDD

"Jeg kan varmt anbefale Psykologerne Dam & Westerheim. Jeg har været gennem et forløb, hvor min psykolog har været meget professionel og behagelig. Hele forløbet har været meget trygt, og jeg har værdsat det store fokus på at anvende øvelser og værktøjer i daglidagen. Mit forløb har uden tvivl været en meget positiv oplevelse"

Kvinde, 27 år

"Jeg har været glad for mit forløb hos Psykologerne Dam & Westerheim, hvor jeg har fået hjælp til min angst. Jeg oplevede at min angst gjorde at jeg mistede kontrollen og var ked af det hele tiden. Jeg fik hjælp til, hvordan jeg kunne være med mine tanker uden at blive bange for dem. Jeg føler mig stærkere her på den anden side af forløbet"

Kvinde, 29 år

"Jeg er yderst glad for at have fundet frem til Maja fra Psykologerne Dam & Westerheim. Hun er en fantastisk hjælp for mig, i forhold til at håndtere de problematikker jeg går og døjer med i hverdagen. Jeg har allerede anbefalet psykologerne til mine nærmeste og vil fortsat gøre det. Tusind tak for hjælpen. :-)"

Mand, 29 år

"Jeg kan kun give mine varmeste anbefalinger til Psykologerne Dam & Westerheim, hvor jeg har været i OCD behandlingsforløb hos psykolog Maja Dam. Maja er en meget dygtig og empatisk psykolog, der har en stor viden og faglighed på OCD-området"

Kvinde, 34 år

«Jeg startede hos min psykolog med følelsen af at mine bekymringer og grublerier fyldte alt for meget. Under mit forløb med min psykolog har hun hjulpet mig til at indse, at mange af de ting jeg ikke troede jeg kunne ændre eller som jeg troede var en del af min personlighed og den jeg var, handlede om min angst og uhensigtsmæssige måder at håndtere mine tanker og bekymringer. Med lige dele omsorg, humor og “skubben på” har jeg altid følt mig tryg og godt tilpas i min psykologs selskab»

Kvinde, 30 år

"Silje fremstår meget professionel med dyb respekt for mig Silje har en helt unik personlighed fuld af empati overfor mine udfordringer"

Kvinde, 59 år

"Min psykolog har tilført SÅ meget livskvalitet qua alle de virkningsfulde redskaber hun og jeg har arbejdet med Angsten styrede og ødelagde mit liv, men med hendes hjælp styrer jeg nu angsten."

Kvinde, 59 år

Måske vil du også være interesseret i:

Kontakt os

Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål til behandling. Vi besvarer alle henvendelser inden en hverdag.
Del denne post: