Pårørende
Psykiske udfordringer påvirker ikke kun den ramte, men også de nærmeste. Mange er slet ikke opmærksomme på dem selv, da fokus er rettet mod at hjælpe den lidende, så man fuldstændigt glemmer sig selv.
Følelser som sorg, magtesløshed, vrede og angst er helt almindelige, og det kan være udfordrende at ivaretage egne behov samt acceptere de vanskelige følelser hos både sig selv og den ramte.
Grupper for pårørende til angst, depression og OCD
Hos Psykologerne Dam & Westerheim tilbyder vi nu støttegrupper for pårørende til angst, depression og OCD. Dette kommer til at forløbe over 3 mødegange med 2 sessioner af 50 minutters varighed til 350 kr pr. session, svarende til 700 kr pr. mødegang.
At være pårørende til angst, depression eller OCD kan være forbundet med mange dillemmaer, følelser og tanker i hverdagen. Dette vil vi yde støtte til gennem et gruppeforløb. Formålet med gruppen er at give indsigt og uddannelse i, hvordan disse lidelser præger relationen og også, hvordan dette kan håndteres gennem forskellige strategier. Den teoretiske baggrund for forløbet vil tage afsæt i metakogntiv terapi.
Derudover vil der i gruppen være flere deltagende i en lignende situation således, at gruppen også vil have et element af erfaringsdeling. Forløbet bliver varetaget af psykolog Marie Oksbjerg.
Opstart: Onsdag d. 23/10 kl 15.30-17.30.
Få hjælp til at hjælpe
Mange, der henvender sig til os som pårørende, giver udtryk for, at de har brug for vejledning i, hvordan de bedst muligt kan hjælpe den ramte. Det kan være svært at støtte og hjælpe en angst- eller depressionsramt, uden at man selv oplever at blive en del af lidelsen.
Hvis den sygdomsramte ikke ønsker, at de pårørende tager del i behandlingsforløbet, vil enkelte samtaler hos en anden psykolog kunne være hjælpsomme.
Få hjælp til at passe på dig selv
Vi anbefaler, at man som pårørende har god kendskab til lidelsen og behandlingen for bedst muligt at kunne hjælpe. Det kan også være nødvendigt for den pårørende at få hjælp til at passe på sig selv.
Som pårørende kan det være hjælpsomt med psykologsamtaler for at lære at rumme og acceptere tanker og følelser, der kan opleves som forbudte, og som for mange opleves som skamfulde.