Stress
Har du følelsen af, at kravene vælter ind fra alle sider og bliver for overvældende? Oplever du, at din krop er begyndt at reagere med, hvad der virker som uhensigtsmæssige alarmsignaler? Lader det til, at du er begyndt at fungere dårligere, netop når du har brug for at kunne præstere ekstra?
Flere af os har været der. Statistikken siger faktisk, at omkring 15 procent af alle erhvervsaktive i dag føler sig stressede.
Er du i tvivl om du lider af stress
Bliv klogere på stress
Hvornår er stress et problem?
De fleste af os kan nikke genkendende til følelsen af at leve i overhalingsbanen i perioder. Eller at have oplevet akut stress, der rammer os i mødet med ekstraordinære udfordringer. Det er ganske naturligt. Stress er vores indbyggede overlevelsesmekanisme, der hjælper os med at tackle kritiske situationer. Problemet opstår, når stressen bliver en konstant tilstand og begynder at påvirke kroppen negativt.
Stress opstår typisk, når du oplever, at dit liv bliver for overvældende i forhold til din evne til at håndtere det. Det kan skyldes arbejdsrelaterede faktorer som en stigende arbejdsbyrde, konstante krav fra chefen, uklare forventninger og mangel på balance. Men det kan også have rødder i privatlivet, hvor opgaver, konflikter og personlige kriser kan tilføje ekstra stresslag. Vi kan føle, at vi går på en meget tynd line i forsøget på at jonglere alle krav på en gang. Vores forventninger til os selv, om hvad vi bør kunne, spiller også en større rolle for, hvordan vi håndterer det hele og kan føre til mere stress i vores hverdag.
Hvordan kan du mærke stress?
Stress manifesterer sig på forskellige måder. Fysisk kan det udløse ubehagelige symptomer som uro, hjertebanken, maveproblemer og hovedpine. Dit immunforsvar svækkes, og du bliver mere modtagelig for sygdomme. På det mentale plan kan stress føre til træthed, irritabilitet, tristhed, angst og vanskeligheder med koncentration og hukommelse. Symptomerne kan medføre, at du fungerer dårligere, at du bliver mere følsom for belastning og at du håndterer opgaverne på en mindre hensigtsmæssig måde. Og så er den onde cirkel i gang
Bryder jeg sammen af stress?
Stress kan også føre til overdreven bekymring om dit velbefindende. Bekymringer som: ”tænk hvis jeg ikke kan klare det”, ”tænk hvis jeg får hjertestop” eller ”hvad nu hvis jeg bryder sammen”. Kan du genkende, at du bruger meget tid på at bekymre dig om din situation? Måske drejer dine bekymringer sig om dine udfordringer, såsom arbejdsopgaver, men som stressen øges og dit funktionsniveau falder, jo mere kommer bekymringen ofte til at dreje sig om frygten for, at stressen bliver farlig for dig.
I kognitiv og metakognitiv terapi retter vi fokus på dette og arbejder hen mod en mere hensigtsmæssig håndtering af negative tanker og bekymringer.
Stress påvirker din evne til at løse problemet
Når du er stresset, kan det umiddelbart være svært at få skovlen under problemet. Du prøver måske at løse problemet ved at arbejde mere eller springe mellem opgaverne i håb om at komme af med dem. Du forsøger faktisk at komme af med din stress ved at løbe endnu hurtigere.
Andre gange kan bekymringen for, om du kan klare opgaven, eller for om din psykiske tilstand løber ud af kontrol, blive den primære kilde til stress. Så begynder du måske at bekymre dig endnu mere?
I terapien retter vi fokus mod disse ydre og indre stressorer, vi hjælper med at identificere vedligeholdende faktorer og vi hjælper dig med at finde nye og bedre strategier.
Sådan kan vi hjælpe dig
Vores psykologer har stor ekspertise, og vi har hjulpet hundredevis af klienter med at slippe stress, så de nu lever et liv uden.
Vi tilbyder både kognitiv og metakognitiv terapi for stress – som er fremragende behandlingsformer for netop denne type problematik. Behandlingen tager udgangspunkt i, hvad der holder stressen kørende og med en varm og støttende psykolog på sidelinjen, vil du få hjælp til at finde nye strategier, så du trygt og gradvist kan leve det liv, du ønsker – uden stress.
Vi er optaget af at give dig en behandling, som passer til dine ønsker og behov. Har du ønsker til en blødere og gradvis behandling eller en hurtig og mere intensiv behandling? Vi lytter til dig og tilpasser behandlingen til dit behov.
Det tilbyder vi
Her kan du læse mere om både kognitiv og metakognitiv terapi. Du er også velkommen til at kontakte os, og vores psykolog Maja vil meget gerne vejlede dig til, hvem af psykologerne og hvilken metode som kan passe bedst til netop dig og dine behov og ønsker.
Uanset kan du være tryg ved, at vi tilbyder behandling, som er i topklasse.