Metakognitiv terapi

Metakognitiv terapi (MCT) er en nyere behandlingsform, som i løbet af det sidste årti har vist sig at være særdeles effektiv i behandling af angstlidelser, OCD og depression. I MCT fokuserer man ikke på indholdet af tanker, som man gør i klassisk kognitiv terapi, men i større grad på hvordan man tænker. Et problem med mange former for angst og ved depression er oplevelsen af at man ikke kan stoppe med at tænke – gruble og bekymre sig. Og at disse bekymringer og grublerier øger angst- og depressionssymptomerne

Lær at styre bekymringer og grublerier

Et gennemgående træk ved psykisk lidelse såsom angst og depression, er at man oplever en manglende kontrol over ens tænkning.

I Metakognitiv terapi vi du lære at forholde dig anderledes til dine bekymringer og grublerier og tage kontrol over hvor meget du tænker. Terapiformen er attraktiv for dig hvis du oplever, at du bekymrer dig meget eller grubler meget, og har lyst til at lære hvordan du kan ”hoppe af tanketoget”.

Behandling

I behandlingen retter vi opmærksomhed på, hvad som er med til at vedligeholde dine udfordringer, og ser på hvordan det kan være anderledes. Du vil lære at tænke mindre fremfor at tænke rigtigt samt at etablere mere hensigtsmæssige strategier. Herigennem oplever de fleste klienter, at de kan håndtere deres udfordringer bedre.

Vi har en to-årig videreuddannelse i metakognitiv terapi (MCT-I certificerede), vi bliver oplært i MCT af Adrian Wells, grundlægger af MCT og vi bliver superviseret af verdens førende MCT-eksperter. Vi er blandt de få psykologer i Danmark, som kan tilbyde kvalificeret metakognitiv terapi med godkendelse fra Adrian Wells. Kontakt os gerne for mere information.

Skriv til os

2 + 2 = ?