Metakognitiv Terapi

Hvorfor har jeg det så skidt? Hvad skal jeg gøre, når jeg føler mig trist? Hvordan kan jeg lade være med at overtænke hele tiden? Hvad skal jeg gøre, når jeg oplever angst og uro? Hvordan kan jeg slippe fri fra min OCD?

Hvis du gerne vil have helt konkrete svar på sådanne spørgsmål, er du kommet til det rigtige sted. Vi har samlet et hold af dygtige, varme og erfarne metakognitive psykologer i klinikken, som står klar til at hjælpe dig.

Behandling af panikangst med metakognitiv terapi

Metakognitiv terapi – En ny banebrydende behandlingsmetode for psykisk mistrivsel

Metakognitiv terapi er en ny og banebrydende behandling for angstlidelserdepression, OCD og andre former for mistrivsel. Terapien går direkte til kernen og hjælper dig med at forstå, hvorfor dine problemer varer ved, og hvad en vej ud af det kan være. Terapien tager et fugleperspektiv på tænkningen: I stedet for at udfordre indholdet af dine tanker som i klassisk kognitiv terapi, hæver vi os et niveau op og ser på, hvorfor du bliver fastlåst i tankerne. Du vil få konkrete redskaber til at bryde med dine gamle mønstre, og du vil lære nye færdigheder.

 

Metakognitiv terapi – Når overtænkningen har taget førersædet

Overtænkning som grublerier og bekymringer er ikke et produkt af angst og depression, men kilden til psykisk mistrivsel.

Hvorfor bruger du så lang tid på at gruble og bekymre dig, når du får det så dårligt af det? Forestil dig tankerne som et tog, der ankommer til perronen. Hvorfor stiger du på? Er det, fordi du ikke opdager, at du stiger på? Fordi du ikke tør eller ikke kan lade være?  

Vi udforsker, hvorfor du behandler tankerne som vigtige, vi tilbyder dig alternativer, og vi tester dem gennem øvelser, som vi følger op på med hjemmeopgaver.

Terapien er rettet mod styresystemet bag din tænkning – om hvorfor og hvordan du behandler dine tanker som vigtige. Hermed går vi direkte til kernen af problemet – hvad tror du, der ville ske med din mistrivsel, hvis du kunne slippe for overtænkningen?

Meta kognitiv terapi og angst

“Jeg har gået i 10 forskellige behandlingsforløb – og jeg havde aldrig troet det kunne være så simpelt at få det godt igen.”

Metakognitiv terapi – Når fokus på truslerne forstyrrer

Hvis du er plaget af psykisk mistrivsel, er det helt naturligt, at dit fokus ændrer sig. Opmærksomhed fungerer som et forstørrelsesglas – så det, du retter din opmærksomhed mod, vokser. Ved mistrivsel kan både situationerne, tænkningen, kroppen og følelserne forekomme truende. Hvis du er ked af det, retter du fokus mod tristheden – og den bliver mere dominerende. Er du ængstelig, vil du holde øje med det, du frygter – og det frygtede får større plads. Måske er du i højere grad begyndt at overvåge kropslige signaler? Hvad er du begyndt at zoome ind på? Trusselsfokus forstærker psykisk mistrivsel – og gør det svært for dig at regulere dine følelser. 

I metakognitiv terapi konfronterer vi denne strategi, og sammen finder vi nye veje. På den måde vil du opdage, at din opmærksomhed er fleksibel. I begyndelsen tør du måske slet ikke slippe fokus på det, du finder truende? Det gør ikke noget, for det er helt normalt og okay. Vi vil nænsomt udforske ideerne bag dine strategier og afsøge alternativer sammen med dig. 

Det kribler og krabler – fobi for edderkopper

Metakognitiv terapi - Når det er svært at bryde med de gamle handlingsmønstre

Hvis du er plaget af psykisk mistrivsel, er det naturligt at søge mod umiddelbar ro og sikkerhed. Jo kraftigere ubehaget er, desto stærkere midler tager vi mennesker i brug for at skabe ro. Problemet er, at det typisk giver bagslag. Helt almindelige strategier er undgåelse og hos nogle ligefem tvangshandlingerMåske er du begyndt at undgå ting, du tidligere holdt af, da aktiviteten nu er knyttet til ubehag?

At undgå situationer, tanker eller følelser forstærker psykisk mistrivsel. Men du kan godt lære at håndtere svære tanker og følelser på mere bæredygtige måder. At udforske og udfordre dine handlingsmønstre er altid en del af en behandling. MEN for at du skal kunne gøre dette, er det altafgørende, at du har en kompetent metakognitiv psykolog, som holder dig i hånden igennem forløbet, som støtter dig og retter ind der, hvor det bliver svært – så du kan opdage, at sindet er selvregulerende, og du kan få det godt igen.

Det kribler og krabler – fobi for edderkopper

Metakognitiv terapi - Du får konkrete redskaber

I metakognitiv terapi vil du allerede i de indledende samtaler få en forståelse for, hvad der vedligeholder dine udfordringer, samt få redskaber og hjemmeopgaver for at bryde mønstrene. Vi guider dig igennem øvelser, så du vil opdage, at du kan distancere dig fra dine tanker og behandle dem på nye måder. 

Vi går systematisk til værks, udforsker dine nuværende strategier og tilbyder nye perspektiver. Vi har skrevet små guides om metakognitiv terapi for bekymringsangst, depressionhelbredsangst, panikangst og jalousi.

Metakognitiv terapi for behandling af jalousi

Hvorfor skal jeg vælge en metakognitiv psykolog hos Dam & Westerheim?

Vi er til enhver tid fuldt opdateret på den nyeste udvikling i behandlingen, og vi tilbyder metakognitiv terapi af absolut højeste kvalitet. Med dig i centrum. Vi er blandt landets mest erfarne metakognitive psykologer. Vi har arbejdet med metakognitiv terapi siden 2014, og vi har siden dengang hjulpet tusinder med at få skovlen under psykisk mistrivsel som angstocddepression og stress.

Du finder os naturligvis på Meta Cognitive Therapy Instututes liste over certificerede metakognitive psykologer – og vores chefpsykolog er supervisor både på den internationale og den danske uddannelse i metakognitiv terapi. Vi vejleder også andre psykologer, specialistafsnit i psykiatrien og holder foredrag om metakognitiv terapi Men vi brænder for – og bruger mest tid med det kliniske arbejde.

Hvilken metode skal jeg vælge hos Psykologerne Dam & Westerheim

Det er bevist i utallige forsøg, at metakognitiv terapi er en super effektiv behandlingsform – men det er kognitiv terapi også.

Det vigtigste for os er, at du finder den metode, som bedst ræsonnerer med dine ønsker og behov.

Hvis du er i tvivl om, hvilken behandler du skal vælge, eller hvilken metode som vil være den rigtige for dig, så tøv ikke med at kontakte os. Vores psykolog Maja vil meget gerne guide dig videre herfra. 

Vi tager altid udgangspunkt i dig, men med metoden i ryggen. Vi tror på, at den bedste behandling bygger på et godt samarbejde mellem dig og os. Du kan læse mere om psykologerne her.

Kontakt os endelig for mere information.

Kontakt os

Her kan du booke en tid direkte. Du er også velkommen til at skrive til os, hvis du har nogen spørgsmål eller ønsker at blive ringet op af en af vores psykologer.