Parterapi – genfind glæden i jeres parforhold

Oplever I, at glæden ved jeres parforhold er mindre end normalt? Er jeres omsorg for hinanden erstattet af frustration? Har I vanskeligt ved at kommunikere, og står I med oplevelsen af ikke at blive set af jeres partner? Har I mistet følelsen af forbindelse og samhørighed?

Hvis I kan genkende nogle af disse udfordringer, er I ikke alene. Parforhold kan blive udfordret af forskellige livsfaser og begivenheder, og det er en naturlig del af det at være sammen som et par. Men hvis I ønsker at bevare et godt forhold med glæde og tiltrækning, kan det være noget, der skal arbejdes med.

Er I i tvivl om I har brug for parterapi?

Bliv klogere på parterapi

Parterapi kan være et effektivt værktøj, når I føler, at udfordringerne i jeres forhold begynder at påvirke jeres glæde og samhørighed. Dette kan omfatte kommunikationsproblemer, tillidsproblemer, en oplevelse af at glemme hinanden i en travl hverdag eller måske en følelse af, at I er vokset fra hinanden. For andre er parterapi en god måde at drage omsorg for parforholdet og bevare en åben og kærlig dialog.

Terapi kan uanset give jer redskaber til at arbejde sammen om at overvinde disse udfordringer og holde parforholdet på rette spor.

I terapien arbejder I sammen med psykologen for at afdække de dynamikker, der påvirker jeres forhold og forhindrer jer i at opleve glæde og tiltrækning. Dette kan omfatte gentagne konflikter, tillidsproblemer eller dårlige vaner. Psykologen vil hjælpe jer med at identificere fortolkninger og følelser, så I forstår de dybere årsager til jeres konflikter og dermed også bedre kan bryde den uheldige dynamik.

Oplever I, at det kan være svært at blive hørt eller forstået, og at kommunikationen primært består af forsvar og angreb? Er jeres samtaler blevet en kamp om at vinde og tabe? Så er I kommet ind i en rigtig uheldig spiral, der skaber afstand fremfor forståelse. En god kommunikation er afgørende for, at I kan bevare trygheden og intimiteten overfor hinanden, og kommunikation er derfor et afgørende tema i parterapi.

Psykologen vil hjælpe jer med at forbedre jeres kommunikation gennem nye metoder, der øves i parterapien. Dette inkluderer at lære at udtrykke jeres oplevelser, ønsker og følelser over for hinanden på en åben og respektfuld måde. En åben og nysgerrig dialog er afgørende for at løse problemer og genopdage jeres forbindelse.

Styrk intimiteten

Konkret kan parterapi hjælpe jer med at genopdage jeres følelser og nærhed i en hverdag, der ofte kan være udfordrende. Med den rette støtte fra en varm og erfaren psykolog bliver I hjulpet gennem konflikterne med en ny viden og nye redskaber til bedre at kunne ivaretage det positive fundament, som jeres forhold skal bygge på.

Herudover vil psykologen også have fokus på opgaver, der kan hjælpe jer tilbage på sporet af en følelse af samhørighed. Kan I genkende hvordan en travl hverdag eller konflikter har skabt mere afstand imellem jer? At I måske har glemt at prioritere de fælles oplevelser eller fastholde de fysiske kærtegn, der er med til at skabe et bånd imellem jer. Terapien vil fokusere på at genskabe disse, da de er et vigtigt fundament for nærhed og sammenhold.

 

Sådan kan vi hjælpe dig

Vi tilrettelægger altid terapien ud fra jeres problemstilling, og vi sætter målet ud fra, hvad der er vigtigt for jer som par. Vores psykologer har mange års erfaring med parterapi og er klar til omsorgsfuldt at hjælpe jer godt på vej.

Kontakt os endelig hvis I har nogen spørgsmål til metoden eller til hvilken psykolog, der kan være den helt rette for jer.

Vil du vide mere?

Du er altid velkommen til at kontakte os, og vores psykolog Maja vil meget gerne vejlede dig til hvem af psykologerne og hvilken metode, som kan passe bedst til netop dig og dine behov og ønsker.