Depression

Når tristheden og håbløsheden tager overhånd.

Er du plaget af tristhed og håbløshed? Har du mistet energien og initiativet? Er aktiviteter, som du plejede at finde glæde i, begyndt at blegne? Er det sværere at holde overblikket? Har du flere negative tanker end før? Har du mistet sexlysten?

Hvis du kan genkende disse eller lignende symptomer, kan du have en depression.

 

Er du i tvivl om du lider af Depression?

3 tegn på depression

Det er helt normalt at have negative tanker af og til – det har alle mennesker. Men hvis du har en depression, begynder disse tanker ofte at tage overhånd. Du føler dig fanget i en spiral af negative tanker og svære følelser, der forstærker depressionen – og så kommer der endnu flere negative tanker til. Med kognitiv og metakognitiv terapi giver vi dig målrettede værktøjer til at håndtere de svære tanker på nye måder.

Hvis du har en depression, vil du ofte rette alt for meget af din opmærksomhed indad. Du tænker hele tiden over, hvordan du har det, hvorfor du ikke kan koncentrere dig eller huske så godt, eller på følelsen af ’hjernetåge’. Men al den indre opmærksomhed fungerer desværre som et forstørrelsesglas – og de negative tanker vokser.

I behandlingen arbejder vi målrettet med at hjælpe dig til at skifte fokus til den ydre verden. På den måde bliver det igen nemmere for dig at koncentrere dig om det, du gør, fremfor hvordan du har det.

De fleste, der har en depression, oplever, at motivationen styrtdykker. De føler sig energiforladte, tunge og trætte. Selv aktiviteter, der tidligere var forbundet med lethed og glæde, er pludselig tunge at gå i gang med. Almindelige dagligdags pligter føles som en stor byrde.

Derfor ændrer mange også adfærd; de undgår aktiviteter og udskyder gøremål. Og en del begynder også at drikke mere alkohol og se mere skærm. Alt dette vedligeholder desværre kun depressionen. Gennem kognitiv og metakognitiv terapi hjælper vi dig med at vende tilbage til dit normale adfærdsmønster.

Er jeg trist eller har jeg en depression?

150.000 danskere får en depression i løbet af livet, så det er en tilstand, mange stifter bekendtskab med i løbet af livet. Den kan vise sig på mange forskellige måder, og det er ikke ualmindeligt at have depressive symptomer fra tid til anden. Men for at diagnosen skal stilles, skal symptomerne vare ved i to uger eller mere. Hvis du er i tvivl, om du lider af en depression, er du meget velkommen til at bestille en tid hos en af vores psykologer for en diagnostisk samtale.

Hvordan kan vi hjælpe dig

Alle vores psykologer har stor ekspertise inden for behandling af depression – tilsammen har vi hjulpet hundredvis af klienter med slippe fri fra depressionen. Vi tilbyder både kognitiv og metakognitiv terapi for depression. Behandlingen tager udgangspunkt i, hvad der holder depressionen i live hos dig, og hvordan du kan slippe fri fra den. Både kognitiv og metakognitiv terapi er fremragende behandlingsformer for depression. Og de allerfleste af vores klienter får det godt igen.

Du vil få redskaber til at håndtere de negative tanker på nye måder og træne dem i trygge rammer med en varm og støttende psykolog på sidelinjen. Du vil få hjemmeopgaver mellem hver session, så du trygt og gradvist kan leve det liv, du ønsker – uden depression. Vi er optaget af at give dig en behandling, som passer til dine ønsker. Har du har brug for en blødere og mere gradvis behandling eller et hurtigt og mere intensivt forløb? Vi lytter til dig og tilpasser behandlingen til dit behov.

Vil du vide mere?

Du er altid velkommen til at kontakte os, og vores psykolog Maja vil meget gerne vejlede dig til hvem af psykologerne og hvilken metode, som kan passe bedst til netop dig og dine behov og ønsker.