Generaliseret angst med metakognitiv og kognitiv terapi

Når dine bekymringer – tager din livskvalitet

Er du ofte ængstelig og urolig? Oplever du, at dine bekymringer dræner dig? Har du en tendens til at krisemaksimere? Prøver du at slukke for bekymringerne, men kæmper med, at du ikke kan skrue ned for dem? Det kan være utrolig energikrævende at have en hjerne, som kører på højtryk med bekymringer. Hvis du har bekymret dig i lang tid, kan det måske være svært at forestille sig, at det kan være anderledes? Det kan det!

Er du i tvivl om du lider af generaliseret angst

Bliv klogere på generaliseret angst

Generaliseret angst er relativt almindeligt. Faktisk vil så mange som 300,000 danskere være plaget af denne bekymringsangst i løbet af livet – hvor uroen og bekymringerne har taget overhånd. Hvis du har fået stillet diagnosen, eller du kan genkende ovenstående fra dig selv? Så bekymrer du dig nok om det samme, som de fleste andre bekymrer sig om fra tid til anden. Men for dig er tankerne og bekymringerne kilde til langt større uro og angst. Måske kan du se, at andre tilsyneladende har en stopknap for katastrofetænkning? For dig føles stopknappen sløv, ubrugelig eller måske lidt risikofyldt at skulle trykke på?

Lidt bekymringer og lidt uro er naturligt og helt normalt. Vedvarende ængstelighed, uro og bekymringer skal dog ikke begrænse og forstyrre dig i din hverdag – i så høj grad, at du er plaget af det. Hvis du ønsker et liv, hvor du ikke er plaget af angsten, og hvis du ønsker strategier til at kunne håndtere bekymringer med nye strategier, så er du kommet til det helt rigtige sted. Det er vores ypperste spidskompetence.

Der kan være et utal af grunde for, hvorfor bekymringerne tager så meget plads.

Behandling består derfor af at finde drivkraften bag, hvorfor du klikker dig ind på tankerne.

De fleste med bekymringsangst har en oplevelse af, at de slet ikke kan lade være. At bekymringerne er ukontrollerbare. De fleste er lidt splittede med hensyn til bekymringer og kan på den ene side ønske at slippe fri fra dem og på den anden side føle at det er risikofyldt at lade dem være. For hvad nu hvis… bekymringerne hjælper til at være på forkant, forberede, undgå at det frygtelige sker eller gør mig mere ansvarlig. Uanset hvad der er på spil for dig, hjælper vi dig med at få overblik over drivkraften bag din uro, og vi hjælper dig med nye perspektiver, eksperimenterer med nye strategier og vi holder dig i hånden og støtter dig i processen.

Når uroen og ængstelsen er dominerende – vil dit adfærdsmønster ændre sig i retning af at skabe tryghed, fjerne tvivl og komme væk fra angsten.

Typisk kan vi klassificere mønsteret som undgåelse eller sikkerhedsstrategier. Måske kan du genkende det fra dig selv? Er du begyndt at forberede dig mere end tidligere? Søger du sikkerhed hos andre omkring dig for at fjerne tvivl? Er du begyndt at undgå aktiviteter, som tidligere var uproblematiske eller forbundet med lyst? Drikker du måske lidt mere alkohol for at finde roen?

Disse strategier og lignende kan give en umiddelbar og eftertragtet ro, men på den lange bane holder det liv i og forstærker tvivlen og uroen – og tvivlen og uroen vil optræde hyppigere – med fornyet kraft. I behandlingen vil vi målrette dette mønster og tilbyde dig nye veje. Du vil få hjemmeopgaver mellem sessionerne og blive klædt godt på til disse.

Vidste du, at bekymringer fungerer som de sociale mediers algoritmer

At få katastrofetanker er helt normalt og udenfor din kontrol. Tanker er som indholdet på dine sociale medier, som opstår tilsyneladende ud af det blå.

Når du klikker dig ind på emner, som du er nysgerrig på, forstår algoritmen det som en interesse og sender dig mere ekstremt indhold. Angsten fungerer på samme måde. Når du klikker dig ind på dine katastrofetanker og analyserer og bekymrer dig om dem, så fodres dit tankefeed. Resultatet bliver, at de fleste tanker, som kommer, er katastrofepræget. Samtidig med, at tankerne kommer med en større kraft.

At få en forståelse for vedligeholdende mønstre – og hvordan man kan bryde med disse, er det første skridt til at få det bedre. Og vi hjælper dig med at skabe en indsigt i dette allerede i de første samtaler.

Sådan kan vi hjælpe dig

Alle vores psykologer har stor ekspertise, og vi har hjulpet tusindvis af klienter med at gribe bekymringsangst ved roden, så de nu lever et liv uden angst. Vi tilbyder både kognitiv og metakognitiv terapi, der begge er anbefalede og effektive metoder.

Behandlingen tager udgangspunkt i, hvad der opretholder angsten. Med hjælp fra en varm og støttende psykolog vil du få en forståelse for, hvilke mønstre der vedligeholder din angst. Du vil få redskaber til at håndtere tvivlen på nye måder og træne på dette i trygge rammer – med din psykolog på sidelinien. Du vil få hjemmeopgaver mellem hver session, så du trygt og gradvist kan leve det liv, du ønsker – uden bekymringerne i førersædet.

 

Søger du en god og dygtig psykolog i København?

Det tilbyder vi

Vi er optaget af at give dig en behandling som passer til dine ønsker og behov. Har du ønsker til en blødere og gradvis behandling eller en hurtig og mere intensiv behandling? Vi lytter til dig og tilpasser behandlingen til dit behov.

Her kan du læse mere om både kognitiv og metakognitiv terapi. Du er også velkommen til at kontakte os, og vores psykolog Maja vil meget gerne vejlede dig til hvem af psykologerne og hvilken metode, som kan passe bedst til netop dig og dine behov og ønsker. Uanset kan du være tryg ved, at vi tilbyder behandling hos os som er i topklasse.

Vil du vide mere?

Du er altid velkommen til at kontakte os, og vores psykolog Maja vil meget gerne vejlede dig til hvem af psykologerne og hvilken metode, som kan passe bedst til netop dig og dine behov og ønsker.