Behandlingsområder

Det kan vi hjælpe med

Vores psykologer specialiserer sig indenfor en lang række områder og holder sig opdateret på den nyeste viden. Læs mere her om nogen af de områder som vi tilbyder hjælp indenfor.

Kan du genkende dette?

Oplever du problemer med...

Er svære tanker og følelser begyndt at fylde for meget? Forstyrrer det dig i din hverdag? Er du begyndt at undgå aktiviteter, du tidligere holdt af? Oplever du, at tankerne og følelserne spinder ud af kontrol? Har du svært ved at genkende den, du er nu?

Et behandlingsforløb hos os kan være for dig, der er plaget af

Læs mere om alle vores behandlingsområder og klik dig videre nedenfor.

Er vi et match?

Behandlingsområder

Det kan vi hjælpe med

Vores psykologer er specialiserede inden for en række forskellige områder og holder sig opdateret på den nyeste viden. Læs mere her om nogle af de områder, som vi tilbyder hjælp indenfor. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre, om vi kan hjælpe med andre problemstillinger.

I vores praksis behandler vi almenpsykologiske problemstillinger såsom sorg og krise, skyld og skam. Vi er trænet i at kunne hjælpe dig i at træffe svære beslutninger og hjælpe dig med det aktuelle dilemma. En sådan problematik kan være en del af et længere behandlingsforløb, men det kan også være et kortere forløb med fokus på rådgivning eller coaching.

Tænker du i katastrofer? Er du plaget af bekymringer? Oplever du plagsomme og ubehagelige kropslige fornemmelser og angst? Undgår du oplevelser eller aktiviteter fordi du får det dårligt af det? Tjekker du mere end du gjorde før?

Så er du ikke alene. Ikke mindre en 25 % af befolkningen får sandsynligvis en angstdiagnose i løbet af livet.

”Hvorfor er jeg så grim?” ”Jeg hader mit udseende så meget” ”jeg føler mig så grim”

Er du plaget af tanker som disse, og oplever du, at fokus på dit udseende påvirker din livskvalitet? Undgår du ting, som du ville have gjort, hvis du så bedre ud? Har du mange ritualer omkring dit udseende? Er du plaget af angst, uro, væmmelse eller tristhed knyttet til dit udseende?

Er du plaget af tristhed og håbløshed? Har du mistet energien og initiativet? Er aktiviteter, du fandt glæde i tidligere, begyndt at blegne? Er det sværere for dig at holde overblikket? Har du flere negative tanker end før? Har du mistet sexlysten?

Hvis du kan genkende dette eller lignende, kan du have en depression.

Er du plaget af tristhed og angst i tiden efter fødslen? Er du plaget af tvangstanker om at skade dit barn? Er det svært for dig at være alene med barnet? Føler du dig som verdens dårligste mor eller far? Er det svært for dig at knytte dig til din baby? Har du svært ved at finde roen?

Efterfødselsreaktioner kan vise sig på mange forskellige måder, men fælles for efterfødselsreaktioner er, at det kommer i forbindelse med familieøgning, og at du er plaget af fastlåste tanke- og handlingsmønstre, som er svære eller umulige at løsrive dig fra.

Hvis du er plaget af jalousi, er du grundlæggende plaget af en overvældende frygt for at miste din partner. At mærke jalousi i et parforhold er helt normalt, og noget de fleste oplever fra tid til anden. Men frygten for at miste din partner skal ikke påvirke din livskvalitet og forstyrre dig i din hverdag – i en grad, så du er plaget af det. Hvis du ønsker et liv, hvor du ikke er plaget af jalousi, er du kommet til det helt rigtige sted.

Vi har flere kræftpsykologer tilknyttet klinikken. Er du kræftramt? Er du nydiagnosticeret med kræft? Er du kræft-overlevende med frygt for tilbagefald? Er du pårørende til en kræftramt eller har du mistet en, du elsker? Vi har i mange år tilbudt specialiseret behandling til kræftramte og deres pårørende og efterladte i klinikken hos os. Kontakt os, hvis du vil høre mere.

Omkring 120.000 danskere lider af obsessiv kompulsiv tilstand (OCD), der består af uønskede tvangstanker og ofte også omfattende tvangshandlinger. Det er en yderst pinefuld angstlidelse.

Hos Psykologerne Dam & Westerheim er vi specialister i OCD-behandling. Her kan du være sikker på at møde en psykolog med særlig kompetence i netop den form for OCD, som du døjer med.

Psykiske udfordringer påvirker ikke kun den ramte, men også de nærmeste. Mange er slet ikke opmærksomme på dem selv, da fokus er rettet mod at hjælpe den lidende, så man fuldstændigt glemmer sig selv.

Følelser som sorg, magtesløshed, vrede og angst er helt almindelige, og det kan være udfordrende at ivaretage egne behov samt acceptere de vanskelige følelser hos både sig selv og den ramte.

Psykiske udfordringer påvirker ikke kun den ramte, men også de nærmeste. Mange er slet ikke opmærksomme på dem selv, da fokus er rettet mod at hjælpe den lidende, så man fuldstændigt glemmer sig selv.

Følelser som sorg, magtesløshed, vrede og angst er helt almindelige, og det kan være udfordrende at ivaretage egne behov samt acceptere de vanskelige følelser hos både sig selv og den ramte.

Det kan være ganske naturligt at have negative tanker om sig selv i ny og næ. Men ved selvværdsproblemer er de negative tanker en afspejling af et negativt selvbillede, som vil påvirke din livskvalitet og dine relationer negativt. Og i nogle tilfælde kan det negative selvbillede føre til andre problemstillinger som angst, stress og depression. Men der er heldigvis hjælp at hente.

Pr. 1/1 2020 tilbyder vi specialiseret behandling til sorg og krise i vores klinik i København K. Vores psykolog har mangeårig erfaring med psykologisk behandling af sorg og krise. Ring eller skriv til os, hvis du vil høre mere om behandlingen. Mere information er på vej.

Spiseforstyrrelser kommer i mange former og grader. Der er ofte ikke to spiseforstyrrelser, som er helt ens. Endvidere kan en spiseforstyrrelse være dynamisk og ændre sig over tid. Fælles for. spiseforstyrrelserne er en enorm optagethed af mad, vægt og spisning.

Bekymringer om eget udseende og krop er ofte altopslugende for personer, der er ramt af en spiseforstyrrelse. De følelsesmæssige konsekvenser af lidelsen er ofte omfattende og omhandler blandt andet tristhed, angst, skam, skyld, håbløshed og væmmelse. Ofte er ens følelse af værdi knyttet op mod, hvordan man spiser/har spist – hvilket er et skrøbeligt værdibarometer.

Har du følelsen af, at kravene vælter ind fra alle sider og bliver for overvældende? Oplever du, at din krop er begyndt at reagere med, hvad der virker som uhensigtsmæssige alarmsignaler? Lader det til, at du er begyndt at fungere dårligere, netop når du har brug for at kunne præstere ekstra? Flere af os har været der. Statistikken siger faktisk, at omkring 15 procent af alle erhvervsaktive i dag føler sig stressede.

Kender du følelsen af at ligge vågen om natten og kæmpe med søvnproblemer? Oplever du, at du er træt om aftenen, og med en gang du kommer ind i sengen, kvikker du op og har svært ved at finde roen igen? Er du bange for, at din evne til at falde i søvn er skadet eller ødelagt? Er dagtimerne plaget af, at du ikke har sovet nok? Har du svært ved at falde i søvn, eller vågner du flere gange i løbet af natten?

Måske lider du af søvnløshed eller andre søvnproblemer, som kan have en betydelig indvirkning på dit daglige liv. Heldigvis er der god hjælp at hente.

Bruger du meget tid på at pille og kradse i din hud, eller hiver du hår ud fra din hårbund eller øjenbryn? Oplever du, at det har nået et punkt, hvor du kæmper med sår, ar eller et betydeligt hårtab? Føles adfærden som ufrivillig, og er det begyndt at påvirke dit selvværd og livskvalitet? Så lider du måske af skinpicking eller trichotillomani.

Er du i tvivl om, hvad der er rigtigt for dig?

Kontakt os

Her kan du booke en tid direkte. Du er også velkommen til at skrive til os, hvis du har nogen spørgsmål eller ønsker at blive ringet op af en af vores psykologer.