Kognitiv Terapi

Kognitiv adfærdsterapi er en fremragende metode, anbefalet af Sundhedsstyrelsen, til en bred vifte af psykiske udfordringer som for eksempel angst, depression og OCD.

Terapien tager udgangspunkt i din situation her og nu og hjælper dig med at forstå, hvad der skaber og fastholder dine følelsesmæssige udfordringer. Vi har særligt fokus på tanker og fortolkninger, og vi arbejder hen imod en mere rimelig tænkning ved at udfordre indholdet i disse. Gennem terapien får du konkrete redskaber og vejledning til at udforske nye strategier, der giver dig mulighed for at leve det liv, du ønsker.

Metakognitiv terapi og depression

Kognitiv Terapi – en behandling der virker

Kognitiv adfærdsterapi er en fremragende metode, anbefalet af Sundhedsstyrelsen til en bred vifte af psykiske udfordringer.

Terapien tager udgangspunkt i din situation her og nu og hjælper dig med at forstå, hvad der skaber og fastholder dine følelsesmæssige udfordringer. Vi arbejder hen mod, at du skal få et nyt forhold til dine svære tanker, så du ikke er så plaget af dem. Gennem terapien får du konkrete redskaber og vejledning til at udforske nye strategier, der giver dig mulighed for at leve det liv, du ønsker.

Kognitiv Terapi – når negativ tænkning styrer dit liv

Tankerne er som dirigenten i et orkester, der styrer dine følelser og handlinger. Normalt er det en positiv proces, der hjælper dig med at navigere i verden. Men nogle gange kan tankerne løbe løbsk, og du begynder at fortolke ting forkert. Negative tanker om dig selv, andre mennesker og verden omkring dig tager overhånd, og med tiden ændrer disse tanker, hvordan du lever dit liv.

I kognitiv terapi retter vi opmærksomheden mod din aktuelle situation for sammen at forstå, hvad der vedligeholder dine udfordringer. Selv om dine tankemønstre ofte bunder i oplevelser fra din fortid, er det dine nuværende tanker og handlinger, der fastholder din måde at tænke, føle og handle på.

Terapien handler ikke om at udskifte negative tanker med positive, men snarere om at lære at tænke mere realistisk. Vi udfordrer de negative tanker, hvilket vil hjælpe dig til at forstå, at tanker ikke altid er sandheder.

FAQ: Ofte stillede spørgsmål

Vi lider ofte mere i fantasien end i virkeligheden

-kognitiv terapi hjælper dig med at se forskellen

Kognitiv Terapi – bryd med vedligeholdende adfærdsmønstre

Når negative tanker og følelser af angst eller tristhed plager dig, er det naturligt at tilpasse din adfærd. Du undgår måske situationer, der virker risikable, eller ændrer rutiner i din hverdag for at føle dig mere tryg. Det føles umiddelbart ganske naturligt, men det kan desværre være med til at fastlåse dig i den forståelse, der skabte problemet i første omgang. Ved at undgå situationer, du tidligere mestrede, forstærker du din mistrivsel, og du forhindres i at opleve, at verden kan være anderledes.

Derfor spiller adfærd en afgørende rolle i kognitiv terapi. Samtidig med at du lærer at tænke anderledes, arbejder vi på at tilpasse din adfærd, så den matcher den ændrede forståelse. Det skaber nye konkrete oplevelser og viser, at tingene ikke går så galt, som du frygter. Efter gentagne oplevelser vil den alternative forståelse ikke kun virke rigtig i tankerne, men også føles rigtig i praksis.

Kognitiv terapi i praksis

I kognitiv terapi arbejder du og din psykolog  sammen på at skabe nye perspektiver på, hvordan dit problem er opstået og vedligeholdes. Den nye indsigt giver dig redskaber til at håndtere dine udfordringer på en ny og konstruktiv måde.

Vi anvender verbale teknikker til at udfordre din tænkning, og giver dig praktiske værktøjer til at ændre negative mønstre. Terapien inkluderer adfærdsøvelser, hvor du praktiserer nye måder at håndtere negative tanker, og disse følges op med hjemmeopgaver. Vi tilpasser terapien til dit tempo og altid med din psykolog på sidelinjen klar til at støtte dig.

Hvorfor skal jeg vælge en psykolog hos Psykologerne Dam & Westerheim

Vi har arbejdet med kognitiv terapi siden 2009 og har tilsammen hjulpet tusindvis af klienter med at forbedre deres livskvalitet. Vi har rigtig gode erfaringer med at benytte den kognitive metode til at hjælpe klienter med problemer som angst, depression, OCD og stress

Vores psykologer er uddannet i kognitiv terapi og holder sig hele tiden opdaterede med den nyeste udvikling på området, så vi er sikre på, at vi kan give dig den bedst mulige behandling.

Hvilken metode skal jeg vælge?

Vi ved, at kognitiv terapi er en super effektiv behandlingsform, men det ved vi også, at metakognitiv terapi er.

Det vigtigste for os er, at du finder den behandlingsmetode, som passer bedst til dine ønsker og behov og som bedst muligt hjælper dig med at opnå dine mål for terapien.

Hvis du er i tvivl om hvilken metode, som passer bedst til dig og dine udfordringer, er du velkommen til at kontakte os. Så vil en af vores psykologer vejlede dig.

Kontakt os

Her kan du booke en tid direkte. Du er også velkommen til at skrive til os, hvis du har nogen spørgsmål eller ønsker at blive ringet op af en af vores psykologer.