Angst

Tænker du i katastrofer? Er du plaget af bekymringer? Oplever du plagsomme og ubehagelige kropslige fornemmelser og angst? Undgår du oplevelser eller aktiviteter fordi du får det dårligt af det? Tjekker du mere end du gjorde før?

Så er du ikke alene.

Ikke mindre en 25 % af befolkningen får sandsynligvis en angstdiagnose i løbet af livet.

En overdreven frygt

Angst kan vise sig på mange måder, men fælles for dem alle er, at man oplever en overdreven frygt, som ikke står i forhold til situationen. Angsten kan rette sig mod noget helt konkret, eller den kan være mere diffus. Mange er plaget af bekymringer, som tager overhånd. Andre oplever at angsten kommer som lyn fra en klar himmel.

Forskellige former for angst

Der findes forskellige former for angst. Hvis du ønsker at blive lidt klogere på disse, samt på hvordan vi kan hjælpe dig, kan du klikke dig ind på boksene nedenfor. Du behøver dog ikke at være en angstekspert for at få hjælp hos os – den del står vi for.

Uanset om du har været plaget i lang tid eller i kort tid, får de aller fleste det godt igen efter et angstforløb hos os. Og husk dette, mens du læser videre: angst er rigtig ubehageligt, men det er ikke farligt.

Panikangst er en angst for angsten.

Helbredsangst indebærer en bekymring for, at du er ramt af en alvorlig sygdom.

Social angst handler om, at man frygter at dumme sig i sociale situationer.

Generaliseret angst er en bekymringsangst, som er kendetegnet ved en forhøjet uro.
En fobi er en ekstrem angst, som er knyttet til situationer eller specifikke objekter, som man undgår

Præstationsangst handler grundlæggende om angsten for ikke at slå til og kan ramme os alle

Vil du vide mere?

Du er altid velkommen til at kontakte os, og vores psykolog Maja vil meget gerne vejlede dig til hvem af psykologerne og hvilken metode, som kan passe bedst til netop dig og dine behov og ønsker.