Eksamensangst og kognitiv terapi del 3 af 4

Eksamensangst og kognitiv terapi

For de studerende nærmer eksamenstiden sig. En tid der for mange er forbundet med en vis nervøsitet. Dette er helt naturligt og kan også være en fordel, da det skærper sanserne og gør dig i stand til bedre at kunne præstere. Men for nogen bliver denne nervøsitet så stor, at det bliver til en egentlig eksamensangst.

 

Her følger lidt tips og tricks til din mundtlige eksamen:

Mundtlig eksamen:

 1. Læs dit eksamensspørgsmål godt igennem, understreg det vigtigste. Kan det deles i afsnit?
 2. Brainstorm: Skriv alt ned som du kan komme i tanke om.
 3. Hvis du ikke kan komme i tanke om noget eller der er noget, du ikke kan gennemskue, så gem det til sidst. Fokuser på det, du husker først og vend tilbage til det, der mangler.
 4. Husk: din lærer og cencors opgave er at hjælpe dig igennem.
 5. Punkt 4 igen – det er meget vigtig!
 6. Bliver du stillet et spørgsmål, du ikke kan svare på? Giv dig selv lov til at udskyde dit svar – det kan dukke op igen, når hovedet får ro til at fokusere på noget andet.
 7. Hvis klappen går ned, så bed din lærer om at formulere spørgsmålet på ny. Hvis du stadig ikke kan svare, så prøv at refokusere opmærksomheden væk fra dine bekymringer. Sig til din lærer, at du har brug for to minutter og brug denne tid til at:
  1. Benævne alle hvide ting i rummet (dør, lampe,loft, skjorte etc.).
  2. Tæl ned fra 100.
  3. Lyt til lydene omkring dig.

Dette kan forhindre dig i at blive for optaget af alle dine bekymringer omkring at dumpe for så at rette din opmærksomhed tilbage til spørgsmålet. Klappen går ned, når vi bekymrer os for meget om katastrofer, som kan indtræffe, i stedet for at bruge opmærksomheden på, at besvare spørgsmålet og lade tankerne vandre.

 

Kontakt os gerne hvis du ønsker hjælp til denne proces, eller hold ud en uge mere, hvor vi kommer med lidt praktiske råd og tricks til den skriftlige eksamen.

Læs også mere om eksamensangst her:

Eksamensangst og kognitiv terapi del 1 af 4

Eksamensangst og kognitiv terapi del 2 af 4

Eksamensangst og kognitiv terapi del 4/4

 

Måske vil du også være interesseret i:

Kontakt os

Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål til behandling. Vi besvarer alle henvendelser inden en hverdag.
Del denne post: