Metakognitiv terapi til børn og unge
Mange børn oplever perioder med ængstelighed, bekymringer eller tristhed. Dette er helt naturligt og forbigående for langt de fleste. Men hos nogle børn kan tankerne begynde at køre i ring og skabe en negativ spiral, der påvirker barnets hverdag og trivsel. Når bekymring og overtænkning fylder for meget, kan det føre til unødig angst og tristhed og med tiden forhindre barnet i at leve et frit og ubekymret liv.
I metakognitiv terapi hjælper vi dit barn med at udvikle et afslappet og fleksibelt forhold til sine tanker og følelser. Nyere forskning indikerer nemlig, at det ikke er indholdet af barnets tanker, der skaber problemer, men måden barnet forholder sig til dem på. Præcis ligesom en plante vokser, når den vandes, vokser negative tanker og følelser i bevidstheden, når vi giver dem opmærksomhed. Hvis vi derimod lader tanker og følelser være, vil de automatisk gå i sig selv igen.
Hvordan hjælper metakognitiv terapi dit barn?
-
Gennem metakognitiv terapi hjælper vi dit barn til at bryde uhensigtsmæssige tanke- og handlemønstre. Samtidig hjælper vi dit barn til at opdage nye og bedre måder at håndtere tanker og følelser på.
Dit barn vil: Lære hvorfor dets nuværende strategier giver bagslag og vedligeholder nervøsitet, angst og tristhed. Lære at skabe afstand til negative tanker, i stedet for at kæmpe imod dem. Forstå at tanker blot er tanker, og at de kommer og går helt af sig selv. Opnå øget mental trivsel og frihed til at leve et normalt børneliv. Behandlingen er praktisk anlagt med øvelser i sessionerne og hjemmeopgaver mellem hver gang. Forløbet tilpasses barnets alder og specifikke behov.
Hvem kan få gavn af metakognitiv terapi?
-
Metakognitiv terapi kan anbefales til børn, der døjer med vedvarende angst eller tristhed, og særligt til børn, der har problemer med bekymringer og overtænkning. Hvis dit barn ofte bliver opslugt af negative tanker og har svært ved at finde ro, kan denne terapiform være en effektiv metode. Hvis der er behov, tilbyder vi også separate forældresessioner, hvor I kan få mere dybdegående rådgivning og sparring i forhold til jeres barns udfordringer. På den måde får I som forældre den bedst mulige støtte til at hjælpe jeres barn videre. Vi tilbyder altid en indledende samtale, hvor vi sammen vurderer, hvordan vi bedst kan hjælpe jer.
Vi behandler børn fra 10 år og opefter.

Mød vores metakognitive børnepsykolog Anne Thingbak
Cand.psych.aut., Ph.d.
MCT-I certificeret (level 1 og 2)
Jeg er uddannet psykolog fra 2019, autoriseret af psykolognævnet og certificeret i metakognitiv terapi fra MCT-Institute. Derudover har jeg en Ph.d.-grad fra Aarhus Universitet, hvor jeg har forsket i metakognitiv terapi til børn og unge.
Jeg har forsket i metakognitiv terapi til børn og unge i samarbejde med metodens ophavsmand, Professor Adrian Wells. Jeg har blandt andet stået i spidsen for et større forskningsprojekt, der evaluerede metakognitiv terapi til 10-17 årige med angst og depression.
Mød vores metakognitive børnepsykolog Marie Oksbjerg
Cand. Psych.
Jeg er psykolog med særlig erfaring i at hjælpe børn og unge, der kæmper med bekymringer, uro og fastlåste tankemønstre.
Hos mig møder I en rolig og tydelig voksen, der tager barnets oplevelse alvorligt – og som arbejder nænsomt med at skabe forandring, når mistrivsel fylder.
Jeg har opnået bred klinisk erfaring gennem mit arbejde i praksissen – både i udredning og behandling af børn og unge med angst, OCD og depression. Jeg varetager individuelle samtaleforløb og gruppeforløb, og jeg er ansvarlig for vejledningen af psykologstuderende, når klinikken har studerende tilknyttet.
Jeg arbejder med afsæt i metakognitiv terapi og lægger stor vægt på at skabe et trygt og tillidsfuldt samarbejde – både med barnet og jer som forældre.
Mit mål er at støtte barnet i at finde ro og få nye måder at håndtere det svære på.
Jeg behandler børn og unge fra 12 år.
Vil du vide mere?
Du er altid velkommen til at kontakte os. Vores psykolog Maja vil gerne vejlede dig til, hvem af psykologerne og hvilken metode, som passer bedst til netop dig og dine behov og ønsker.