Selvværd

Personer med selvværdsproblemer har en opfattelse af, at de ikke er gode nok. De dømmer sig selv meget negativt og tror ofte, at andre ser dem på samme negative måde. Man kan tidligere have haft erfaringer, som har givet én den opfattelse, men der kan også være ting her og nu, som gør, at man fastholder dette billede.

Man kan gå rundt med en antagelse om ikke at være lige så værdifuld som andre. At man i andres øjne er kedelig, dum eller mærkelig. Personer med lavt selvværd har tendens til at bortforklare positive kommentarer med venlighed, og succes med held.

Tror du ikke på dig selv?

Frygten for at fejle og blive vurderet som dum eller kedelig medfører ofte, at man forsøger at kompensere ved at være meget korrekt. Man skal gøre alt rigtigt, aldrig sige noget dumt eller aldrig fremstå forkert. Krav der bliver umulige at leve op til.

Den manglende tro på sig selv kan også resultere i, at man undgår faglige og sociale udfordringer, og dermed mister man muligheden for at få positive oplevelser, der kan ændre på det negative selvbillede.

Kognitiv behandling af selvværdsproblemer

Kognitiv adfærdsterapi går ud på at udfordre de negative forestillinger om sig selv. Vi træner dig i at vurdere situationer mere nuanceret og i at få øje på beviser, der kan pege mod, at man faktisk er mere værd end først antaget. Herunder diskuteres også rimelig krav og regler i forhold til, hvad klienten skal leve op til socialt og fagligt.

Vi hælper dig med dit selvværd

Vi undersøger også dine adfærdsmønstre for at identificere, om der er noget, der vedligeholder de negative overbevisninger. Det kan være adfærd, hvor du undgår social interaktion eller faglige udfordringer for ikke at risikere at falde igennem og blive dømt negativt. Terapiforløbet handler derfor også om at hjælpe dig ud i situationer, som du normalt ville undgå for at øve dig i at håndtere disse bedre.

Alt i alt skabes en bedre cirkel, hvor du får mulighed for at få øjnene op for mere værdifulde sider af dig selv.

Bliv klogere på selvværd

Læs mere om symptomerne på lavt selvværd.
Læs mere på vores blog.

Telefontider

Vil du tale med os?
Klik her for at se vores telefontider og telefonnummer.

Skriv til os

Vi benytter cookies til at forbedre din oplevelse på vores website. Ved at benytte dette website, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere