Præstationsangst

Præstationsangst handler grundlæggende om angsten for ikke at slå til og kan ramme os i alle situationer, hvor vi oplever, at der er en forventning til vores præstationer. Angsten kan være forbundet med stort ubehag og være svært hæmmende.

Mange oplever, at angsten ikke kun er begrænset til selve situationen, men at angsten for angsten kan fylde og forstyrre i flere dage og uger, selv måneder, inden den frygtede hændelse.

Hvornår kommer præsentationsangsten?

Udover selve angsten for ikke at præstere godt nok, bliver mange også bange for selve angsten. Den fysiske komponent såsom rysten, hjertebanken og rødme bliver i sig selv skræmmende, da man frygter, at andre ser ens nervøsitet og dømmer en som svag. Andre gange frygter man, at angsten forhindrer én i at kunne gennemføre selve præstationen. Angsten kan optræde i større eller mindre forsamlinger og kommer til udtryk som sceneskræk, eksamensangst eller ved sex.

Kognitiv adfærdsterapi for præstationsangst

behandlingen af din præstationsangst vil vi hjælpe dig til at tænke mere nuanceret, støttende og realistisk om selve situationen. Vi vil hjælpe dig til at blive bedre til at tackle dine bekymringer og grublerier op til, under og efter den præstationskrævende situation.

Du vil få værktøjer og blive trænet i bedre at kunne rumme de vanskelige følelser og acceptere angsten og de fysiske symptomer, som angsten indebærer.

SKAL VI HJÆLPE DIG?

Vi benytter cookies til at forbedre din oplevelse på vores website. Ved at benytte dette website, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere