Parterapi

Konflikter er ofte en naturlig del af et parforhold. Men nogen gange oplever par, at konflikterne vokser og går i hårknude. Det kan være svært at kommunikere om problemerne, og ofte ender man med at angribe den anden part og forsvare sig selv. Lydhørheden forsvinder, og skænderierne vokser, så samarbejdet om at komme videre mod noget bedre ophører. Det kan påvirke omsorgen, forståelsen og tolerancen og dermed starte en ond cirkel af negativ stemning rettet mod hinanden.

Manglende tillid til hinanden

Konflikter kan skyldes mange ting. Mange par og familier kan føle sige presset i hverdagen og komme i konflikt om de mere simple hverdagsaktiviteter. Andre gange kan det være problemer med forventninger til hinanden, fremtidsdrømme eller generelt forskellige måder at fungere på.

Og igen kan konflikterne have baggrund i mere alvorlige kriser såsom utroskab. I sådanne tilfælde kan parterapi være en hjælp til at løsne op om problemerne og øge tilliden og nærheden.

Få hjælp med kognitiv parterapi

I kognitiv parterapi kan vi hjælpe jer med at undersøge baggrunden for problemerne, og vi forsøger sammen at få en forståelse for de uhensigtsmæssige mønstre, der ofte vedligeholder det. Det er vigtigt at få undersøgt de forventninger, som I sidder med i forhold til hinanden, og hvilke intentioner og fortolkninger I har i forhold til den anden part.

Ved at give hinanden tid til at tale og lytte opstår muligheden for en bedre forståelse for den anden parts følelser og ønsker. Dermed opstår muligheden for at finde løsninger på, hvordan I bedre tager imod hinanden.

Kommunikation

Kommunikationen er et af de vigtigste emner i terapien. Hvis først I som par bliver bedre til at kommunikere, vil det ofte være meget nemmere at løse problemerne sammen. Målet for en bedre kommunikation er at komme væk fra angrebene om, hvad den anden gør og i stedet føre hen til en beskrivelse af, hvad man oplever, føler og har behov for. Det åbner for, at partneren bedre kan lytte og tage imod. Derudover taler vi naturligvis også om de konkrete problemstillinger og opsætter fælles mål for, hvad I ønsker at arbejde hen imod.

Få parforholdet tilbage på sporet

Parterapi kan også fungere som en del af at holde parforholdet på et godt spor. Så selvom der ikke er større problemer, kan parterapi være en måde at få vendt ting på, som man måske ikke lige får taget sig tiden til i en travl hverdag. Det kan betragtes som en god måde at få luftet lidt ud på og få afstemt forventninger. Det er en omsorg for det gode, man allerede har.

Skriv til os

Hvornår skal man gå i parterapi?

Mange par kan have gavn at parterapi. Læs vores lille guide til hvornår en parterapi kan være en god løsning. Klik på billedet:

Vi benytter cookies til at forbedre din oplevelse på vores website. Ved at benytte dette website, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere