Kræftpsykolog

Psykologisk førstehjælp til kræftramte og deres pårørende

Vi har flere kræftpsykologer tilknyttet klinikken. Er du kræftramt? Er du nydiagnosticeret med kræft? Er du kræft-overlevende med frygt for tilbagefald? Er du pårørende til en kræftramt eller har du mistet en, du elsker?

Vi har i mange år tilbudt specialiseret behandling til kræftramte og deres pårørende og efterladte i klinikken hos os. Kontakt os, hvis du vil høre mere.

Psykologhjælp til at håndtere kræft

Når vi får kræft tæt ind på livet, ændrer livet sig. En kræftsygdom kan være en svær psykisk belastning, og det er helt naturligt at reagere både med tristhed, håbløshed, magtesløshed, frustration, frygt, angst, vrede og sorg – eller slet ikke at reagere følelsesmæssigt. En kræftdiagnose er en trussel mod livet og det liv, du kender.

Det er forskelligt, hvordan man håndterer kræft, og der findes ikke rigtige eller forkerte reaktionsmønstre. Mange oplever, at den støtte de får fra de nærmeste, er den bedste støtte, man kan få. Andre ønsker at få hjælp og støtte af en psykolog til at håndtere den omvæltning, de tanker og svære følelser, som kommer i kølvandet af en kræftdiagnose. Kontakt en af vores kræftpsykologer i dag og hør mere om behandlingen.

Livet efter kræft

Livet som kræftoverlever kan for mange være svært. Enten fordi det er svært at leve med truslen af et tilbagefald, eller fordi at det er svært at håndtere den psykiske belastning, behandlingsforløbet har krævet. Mange oplever såkaldt ”kemohjerne” og kan derfor have svært ved at finde tilbage til livet og arbejdet, da hjernen fungerer anderledes end den gjorde før.

Det er ikke ualmindeligt at være plaget af en række bekymringer og grublerier omkring tilbagefald, og det kan opleves svært eller næsten umuligt at komme tilbage til livet, da tankerne og frygten tager for stor plads.

Et liv som pårørende til kræftramte

At være pårørende, til personer der er ramt af en kræftsygdom, kan være svært belastende. Det er ikke ualmindeligt at udvikle både angst og depression i eller efter et kræftforløb. Enkelte beskriver, at der ikke er ”plads til deres følelser” i et hjem ramt af kræft, da det er den syge, som er svag, og den raske som er stærk. Det kan opleves som skamfuldt, ensomt eller forbudt at reagere følelsesmæssigt, som den raske part.

Parterapi med kræft på sidelinien

Når kræften rammer parforholdet, kan parforholdet blive sat på en alvorlig prøve. Det kan være svært, når rollerne ændres, når frygten tager over, eller når den ene gerne vil snakke om kræften og den anden helst vil være fri. At få et rum, til at finde ud af hvordan man kan håndtere de nye livsomstændigheder, kan være brugbart for mange. Både undervejs i kræftforløbet men også som ”kræftoverlevende familie”. Flere af vores kræftpsykologer tilbyder parterapi

Parterapi - hvornår skal vi i parterapi?

Vil du vide mere?

Du er altid velkommen til at kontakte os, og vores psykolog Maja vil meget gerne vejlede dig til hvem af psykologerne og hvilken metode, som kan passe bedst til netop dig og dine behov og ønsker.