Søger du en god og dygtig psykolog i København?

Anbefal en god psykolog i København - hvordan skal jeg vælge?


Det ville være skønt om Google kunne give et svar på dette på forhånd. Den dygtige psykolog for en person, kan være en elendig psykolog for en anden. Men hvad er godt at være opmærksom på?

Hvis du har fået anbefalet en bestemt psykolog, gør det søgeprocessen noget nemmere. Du kan også have fået anbefalet en bestemt klinik eller en bestemt metode. Uanset kan det være rart med en guideline i forhold til, hvad du bør være opmærksom på i jagten på den gode psykolog.

Behandlingsjungle

Hvordan ved man om ens psykolog er dygtig?

Det er vigtigt for os, at størstedelen af  psykologerne hos Psykologerne Dam & Westerheim er autoriserede

Hvad er autorisation?

Psykologer får efter to års arbejde og intensiv vejledning igennem to år, en autorisation. Ifølge Dansk Psykologforening har autorisationen følgende formål: ”Autorisationsordningen sikrer et højt psykologfagligt niveau blandt autoriserede psykologer, fordi psykologen under autorisationen får træning i at anvende sin teoretiske viden i praksis under supervision af en autoriseret psykolog. På den måde bliver psykologen i stand til at begrunde sine psykologfaglige tiltag i praksis på grundlag af teoretiske og metodiske overvejelser.”

Det er vigtigt for os, at alle vores psykologer holder sig opdateret på ny viden og får løbende supervision.

Det er vigtigt for os, at alle de autoriserede psykologer hos os som minimum har en specialiseringsuddannelse i kognitiv terapi og/eller metakognitiv terapi.

I takt med kognitiv terapis voksende udbredelse og gode effekt er det vigtigt at sikre sig, at din psykolog/psykiater rent faktisk er tilstrækkeligt kognitivt uddannet. Angstforeningen anbefaler psykologer/psykiatere, der står på terapeutlisten på www.sakt.dk. Alle vores autoriserede psykologer er del af denne liste.

Adrian Wells og Det danske Metakognitive Institute er følgende: ”I takt med metakognitiv terapis udbredelse er der dog desværre flere og flere behandlere, som slår sig op på at udøve metakognitiv terapi uden at have tilstrækkelig uddannelse i metoden. Du kan sikre dig kvaliteten ved at sørge for, at din behandler er certificeret fra MCT Institute”. Her kan du også finde Psykologerne Dam & Westerheim: http://mct-institute.dk/registrerede-mct-terapeuter.aspx

OCD-foreningen har udarbejdet en behandlerliste med kognitive psykologer med speciale I OCD og kognitiv terapi, og på denne behandlerliste finder du Psykologerne Dam & Westerheim

 

Anbefalinger fra fagpersoner:

“Mine varmeste anbefalinger til Psykologerne Dam & Westerheim! Jeg har været på kursus med klinikkens ejere adskillige gange og har meget stor respekt for deres høje faglighed og behagelige måde at møde deres medmennesker på.”

Psykologhuset Review - førende i metakognitiv terapi i Århus

“Jeg kender psykologerne Psykologerne Dam & Westerheim som ledere inden for kognitiv og metakognitiv terapi, udover behandling af OCD. Inden for disse fag kan du ikke finde en bedre psykolog i København.”

Metakognitiv Terapi Oslo

“Jeg kan varmt anbefale psykologerne i Psykologerne Dam & Westerheim, som jeg igennem et par år har haft et givende samarbejde med. De udviser en høj grad af professionalisme, empati og omsorg for alle klienter. Et forløb hos Psykologerne Dam & Westerheim garanterer et brugbart og effektivt behandlingsforløb”.

Psykiater Camilla Hjorth Nielsen

:“Vi på Edubrain psykiatriske klinik har gennem flere år haft et rigtig godt samarbejde med psykologerne hos Kognitiv Terapi i København. Vi sætter især pris på deres høje professionalisme sammen med en behagelig og personlig tilgang. Vi kan kun varmt anbefale dem og ser frem til mange flere års positivt samarbejde.”

Psykiater Magnus Sjögren, Ph.d og lektor ved Københavns Universitet

Et godt match

Vi gør meget ud af, at matche klienten til den rigtige behandler. Vi behandler kun det, vi ved, vi er gode til, og henviser videre, hvis det ikke er vores kompetenceområde. Vi peger gerne på specifikke psykologer, som arbejder med din specifikke problematik, og som bedre kan ivaretage opgaven.

Herudover, har vi specialiseringsområder, som vi hver især har særlig viden om. Eksempelvis: Maja, Marie og Kasia er særlig god til parforhold/parterapi og ivaretager parterapi, Sofie er særlig god til de unge. Marie er rigtig dygtig til selvværdsproblematikker, Kasia er specialiseret i metakognitiv terapi. Silje tilbyder tider i Valby og København K og brænder for BDD-behandling og metakognitiv terapi.  For at bedre oplevelsen for klienten og behandleren, gør vi meget ud af, at dette match er i orden. Overordnet er alle behandlere specialister i angstOCDdepression og søvnproblemer.

Kemi mellem klient og behandler.

Høj faglighed kan ikke kompensere for manglende kemi. Men kemi er svært, eller umuligt, at kontrollere for, med mindre man møder hinanden. Alligevel gør vi vores bedste, der vi kan:

Vores drop-out er lav i klinikken, altså frafaldet efter første samtale, samt frafaldet før behandlingen vurderes afsluttet –  og hvis den ikke var, ville det være meget vigtigt for os at undersøge hvorfor.

Er du ny klient hos os, og har du erfaring fra behandling tidligere, er vi meget interesseret i at vide, hvad der har fungeret for dig, og hvad der ikke har fungeret for dig? Dette for bedre at kunne imødekomme dig og dit behov. Og for at psykologen kan være opmærksom på dette i mødet med dig.

Som psykolog, har vi ofte flere strenge at spille på, og vi vil prøve at tune os ind på, hvad dit behov er hos os. Hvor styrende skal behandleren være? Hvor hurtigt skal behandlingen skride frem? Er du mest til gradvis eksponering eller flooding? Naturligvis er der noget i ens personlige stil, men rigiditet i behandling er sjældent godt. Vi forsøger at tune os ind på behovet, så godt vi kan, samtidig med at vi altid har fagligheden med som en grundstøtte.

Trods opmærksomhed på alle disse faktorer er der alligevel den berømte x-faktor. Kan du lide mig? Kan du åbne dig for mig? Ønsker du at tale med mig?

Det er derfor vigtigt for os, at du ikke binder dig til et forløb hos os ud over den indledende samtale. Den indledende samtale vil give et førstehåndsindtryk og vurdering af, om kemien passer. Hvis den ikke gør, vil vi meget gerne høre det fra dig, så vi kan vejlede dig til en behandler som bedre kan passe til dit behov – enten i eller udenfor klinikken.

Anmeldelser fra klienter

"Jeg har været i forløb hos Hanin siden august og har besøgt klinikken 11 gange. Det har været nogle rigtig gode sessioner, med en dialog i øjenhøjde. Jeg fik nogle rigtig gode redskaber allerede fra dag et, som har hjulpet mig utrolig meget. En varm anbefaling herfra"

Mand, 30 år

"Under mit forløb med min psykolog, har hun hjulpet mig til at indse, at mange af de ting jeg ikke troede jeg kunne ændre eller som jeg troede var en del af min personlighed. Med lige dele omsorg, humor og “skubben på” har jeg altid følt mig tryg og godt tilpas i min psykologs selskab"

Kvinde, 30 år, metakognitiv terapi for social fobi og panikangst

"Jeg har igennem flere år været plaget af OCD og angst. I forbindelse med, at jeg blev mor, blussede OCD'en desværre op for fuld lue. Terapien og de redskaber jeg har fået derigennem har hjulpet mig med at tæmme OCD'en og det betyder, at jeg i dag kan leve et liv med mindre OCD og mere livsglæde og nærvær. Vigtigst af alt kan jeg nyde livet med min datter"

Kvinde, 34 år

"Jeg går altid fra min psykolog med en “aha-oplevelse”, lettere i hovedet og følelsen af at være stærkere og mere rustet til selv at kunne håndtere tanker og situationer, jeg førhen ikke troede var muligt. De værktøjer jeg har fået af min psykolog har været guld værd, og det eneste jeg fortryder er, at jeg ikke startede hos hende noget før"

Kvinde, 30 år, terapi for angst

"Hos Silje bliver jeg altid mødt med enorm empati, nærvær og professionalisme. I trygge rammer med plads til både alvorlighed og humor, oplever jeg at blive støttet og udfordret på allerfineste vis. Det bedste er, at jeg har fået konkrete redskaber, som jeg bruger hver eneste dag og som gør mig i stand til at navigere i det, som er svært"

Kvinde, 30 år, OCD-behandling

"At starte hos Silje har været en af de bedste og vigtigste beslutninger jeg nogensinde har taget. Jeg anbefaler hende til alle jeg kender, for alle burde have en Silje, hvis man har brug for det"

Kvinde 30 år, metakognitiv terapi for angst

"Min psykolog er god til at kombinere professionalitet med varme og omsorg. Hun har været ekstremt lyttende og opmærksom på mine reaktioner og fremskridt i hele forløbet. Dette har bidraget til en følelse af samarbejde og fælles målsætning i behandlingen"

Kvinde 19 år, Behandling for BDD

"Jeg kan varmt anbefale Psykologerne Dam & Westerheim. Jeg har været gennem et forløb, hvor min psykolog har været meget professionel og behagelig. Hele forløbet har været meget trygt, og jeg har værdsat det store fokus på at anvende øvelser og værktøjer i daglidagen. Mit forløb har uden tvivl været en meget positiv oplevelse"

Kvinde, 27 år

"Jeg har været glad for mit forløb hos Psykologerne Dam & Westerheim, hvor jeg har fået hjælp til min angst. Jeg oplevede at min angst gjorde at jeg mistede kontrollen og var ked af det hele tiden. Jeg fik hjælp til, hvordan jeg kunne være med mine tanker uden at blive bange for dem. Jeg føler mig stærkere her på den anden side af forløbet"

Kvinde, 29 år

"Jeg er yderst glad for at have fundet frem til Maja fra Psykologerne Dam & Westerheim. Hun er en fantastisk hjælp for mig, i forhold til at håndtere de problematikker jeg går og døjer med i hverdagen. Jeg har allerede anbefalet psykologerne til mine nærmeste og vil fortsat gøre det. Tusind tak for hjælpen. :-)"

Mand, 29 år

"Jeg kan kun give mine varmeste anbefalinger til Psykologerne Dam & Westerheim, hvor jeg har været i OCD behandlingsforløb hos psykolog Maja Dam. Maja er en meget dygtig og empatisk psykolog, der har en stor viden og faglighed på OCD-området"

Kvinde, 34 år

Behandlingsmetode – hvordan vælge den rigtige?​

Det kan være en jungle at finde rundt i de forskellige psykologiske metoder. I psykologiens verden beskæftiger psykologer sig typisk med hypnose, narrativ terapi, eksistentiel terapi, psykoanalyse, psykodynamisk terapi, korttids psykodynamisk terapi (ISTDP), EMDR for traumer, klassisk kognitiv terapi, nyere kognitive retninger, som compassion focused therapy, acceptance and commitment therapy, mindfulness-baserede behandlingsmetoder, metakognitiv terapi etc.

Hvilken metode skal du vælge?

Sundhedsstyrelsen og angstforeningen anbefaler kognitiv terapi  til behandling af depression og angst. MEN, hvis du ønsker at analysere drømme eller er helt sikker på, at hypnose er vejen frem for dig, er kognitiv terapi nok ikke den rigtige vej at gå. Vi er forskellige, og selv om kontrollerede randomiserede studier peger på kognitiv terapi, som en effektiv behandlingsmetode, er det ikke for alle.

Hvad fungerer for dig? Ring til os, og fortæl hvad du ønsker, så kan vi bedre vejlede dig til den rigtige behandler/behandling.

Eklektisk behandling

Mange behandlere slår sig op på, at være eklektiske, altså, at de tilbyder behandling inden for alle/mange af de forskellige retninger. Her er det vigtigt, at være opmærksom på, hvad baggrunden er for dette. Vi er flere af psykologerne her i praksissen som fx har en 1-årig eksistentiel uddannelse, men at tilbyde eksistentiel terapi, gør vi ikke. Vi har stor tro på at, man bliver dygtig inden for en bestemt metode ved specifik metodetræning både teoretisk og praktisk, og med metodespecifik supervision. Vi tilbyder evidensbaseret behandling, og eklektisk terapi er ikke evidensbaseret terapi, men kan sagtens være god terapi.

 

 

Andre behov

Ud over faglighed, kemi og fysiske rammer er tilgængelighed et område, som er af betydning for os. Mange af klienterne som henvender sig til os er i den grad forpint af deres lidelser. Vores placering gør det nemmere for mange, at opsøge os, for andre, gør det det sværere. Der er mange mennesker i nærheden, parkering er muligt, men ikke lige til… Vi prøver at anerkende de udfordringer, der opstår, og finde de bedste løsninger. Vi tilbyder derfor både hjemmebesøg: læs mere under Cykelogen, og vi tilbyder onlineforløb med telefonterapi. Vi har også et kontor udenfor byen (i Valby), hvis der er behov for parkeringsplads lige udenfor og færre mennesker. Herudover er placeringen af klinikken strategisk i forhold til mulige eksponeringer. Vi har elevator i nærheden, toge, højder, menneskemængder, og Silje har rigtig mange edderkopper på matriklen, som kommer ind til klinikken ved behov. Disse muligheder, gør det nemmere for os, at være dygtige til vores arbejde. Vi kan tage med dig ud og gøre det, der er behov får, når behovet er der.

 

 

Overenskomst med sygesikringen, henvisning fra læge.

Her er nok en jungle-problematik. Det er nemt at få en henvisning fra læge for psykiske lidelser, men desværre ikke så nemt at finde en psykolog, som kan tage imod den. Det kan vi hellere ikke her i praksissen. Vi har ikke overenskomst med sygesikringen, vi har ikke ydernummer, vi kan derfor ikke tage imod din henvisning. Hvordan kan man så finde en dygtig psykolog med overenskomst?  Vi plejer at anbefale Inge Hvid og Ole Taggaard Nielsen, som vi hører meget godt om.

Hvis du selv vil finde en psykolog med overenskomst med sygesikringen, er denne hjemmeside et godt sted at starte: www.psykologeridanmark.dk.Kryds af under ”flere søgekriterier” og ”tilskud ved lægehenvisning”, så kan du finde en psykolog med overenskomst med sygesikringen, og se ventetiderne.

 

Vi håber ovenstående guidelines kan være en hjælp til at finde den rette psykolog for dig. Kontakt os endelig, hvis du fortsat skulle være i tvivl eller har yderligere spørgsmål.

 

Venlig hilsen fra Psykologerne Dam & Westerheim – Kognitiv & Metakognitiv Terapi

Måske vil du også være interesseret i:

Kontakt os

Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål til behandling. Vi besvarer alle henvendelser inden en hverdag.
Del denne post: