H-OCD

Søger du en god og dygtig psykolog i København?

Anbefal en god psykolog i København – hvordan skal jeg vælge?

 

Hvis du har fået anbefalet en bestemt psykolog, gør det søgeprocessen noget nemmere. Du kan også have fået anbefalet en bestemt klinik eller en bestemt metode. Uanset kan det være rart med en guideline i forhold til, hvad du bør være opmærksom på i jagten på den gode psykolog.

 

Behandlingsjungle – hvordan ved man om ens psykolog er dygtig?

Det ville være skønt om Google kunne give et svar på dette på forhånd. Den dygtige psykolog for en person, kan være en elendig psykolog for en anden. Men hvad er godt at være opmærksom på?

Fagligheden skal være i orden

 

Det er vigtigt for os, at størstedelen af  psykologerne hos Kognitiv Terapi København er autoriserede

Hvad er autorisation? Psykologer får efter to års arbejde og intensiv vejledning igennem to år, en autorisation. Ifølge Dansk Psykologforening har autorisationen følgende formål: ”Autorisationsordningen sikrer et højt psykologfagligt niveau blandt autoriserede psykologer, fordi psykologen under autorisationen får træning i at anvende sin teoretiske viden i praksis under supervision af en autoriseret psykolog. På den måde bliver psykologen i stand til at begrunde sine psykologfaglige tiltag i praksis på grundlag af teoretiske og metodiske overvejelser.”

 

Det er vigtigt for os, at alle vores psykologer holder sig opdateret på ny viden og får løbende supervision.

 

Det er vigtigt for os, at alle de autoriserede psykologer hos os som minimum har en specialiseringsuddannelse i kognitiv terapi og/eller metakognitiv terapi.

 

Anbefaling fra angstforeningen:

I takt med kognitiv terapis voksende udbredelse og gode effekt er det vigtigt at sikre sig, at din psykolog/psykiater rent faktisk er tilstrækkeligt kognitivt uddannet. Angstforeningen anbefaler psykologer/psykiatere, der står på terapeutlisten på www.sakt.dk.Alle vores autoriserede psykologer er del af denne liste.

 

Anbefaling fra grundlæggeren af metakognitiv terapi, Adrian Wells og Det danske Metakognitive Institute er følgende: ”I takt med metakognitiv terapis udbredelse er der dog desværre flere og flere behandlere, som slår sig op på at udøve metakognitiv terapi uden at have tilstrækkelig uddannelse i metoden. Du kan sikre dig kvaliteten ved at sørge for, at din behandler er certificeret fra MCT Institute”. Her kan du også finde Kognitiv Terapi København:http://mct-institute.dk/registrerede-mct-terapeuter.aspx

 

Anbefalinger fra OCD-foreningen: OCD-foreningen har udarbejdet en behandlerliste med kognitive psykologer med speciale I OCD og kognitiv terapi, og på denne behandlerliste finder du Kognitiv Terapi København

 

Anbefalinger fra fagpersoner:

(kilde: google. Mrk: vi publicerer aldrig klientanbefalinger af hensyn til de etiske retningslinier)

Et godt match

Vi gør meget ud af, at matche klienten til den rigtige behandler. Vi behandler kun det, vi ved, vi er gode til, og henviser videre, hvis det ikke er vores kompetenceområde. Vi peger gerne på specifikke psykologer, som arbejder med din specifikke problematik, og som bedre kan ivaretage opgaven.

 

Herudover, har vi specialiseringsområder, som vi hver især har særlig viden om. Eksempelvis: Maja, Marie og Kasia er særlig god til parforhold/parterapi og ivaretager parterapi, Sofie er særlig god til de unge. Marie er rigtig dygtig til selvværdsproblematikker, Kasia er specialiseret i metakognitiv terapi. Silje tilbyder tider i Valby og København K og brænder for BDD-behandling og metakognitiv terapi.  For at bedre oplevelsen for klienten og behandleren, gør vi meget ud af, at dette match er i orden. Overordnet er alle behandlere specialister i angst, OCD, depression og søvnproblemer.

 

Kemi mellem klient og behandler.

 

Høj faglighed kan ikke kompensere for manglende kemi. Men kemi er svært, eller umuligt, at kontrollere for, med mindre man møder hinanden. Alligevel gør vi vores bedste, der vi kan:

 

Vores drop-out er lav i klinikken, altså frafaldet efter første samtale, samt frafaldet før behandlingen vurderes afsluttet –  og hvis den ikke var, ville det være meget vigtigt for os at undersøge hvorfor.

 

Er du ny klient hos os, og har du erfaring fra behandling tidligere, er vi meget interesseret i at vide, hvad der har fungeret for dig, og hvad der ikke har fungeret for dig? Dette for bedre at kunne imødekomme dig og dit behov. Og for at psykologen kan være opmærksom på dette i mødet med dig.

 

Som psykolog, har vi ofte flere strenge at spille på, og vi vil prøve at tune os ind på, hvad dit behov er hos os. Hvor styrende skal behandleren være? Hvor hurtigt skal behandlingen skride frem? Er du mest til gradvis eksponering eller flooding? Naturligvis er der noget i ens personlige stil, men rigiditet i behandling er sjældent godt. Vi forsøger at tune os ind på behovet, så godt vi kan, samtidig med at vi altid har fagligheden med som en grundstøtte.

 

Trods opmærksomhed på alle disse faktorer er der alligevel den berømte x-faktor. Kan du lide mig? Kan du åbne dig for mig? Ønsker du at tale med mig?

 

Det er derfor vigtigt for os, at du ikke binder dig til et forløb hos os ud over den indledende samtale. Den indledende samtale vil give et førstehåndsindtryk og vurdering af, om kemien passer. Hvis den ikke gør, vil vi meget gerne høre det fra dig, så vi kan vejlede dig til en behandler som bedre kan passe til dit behov – enten i eller udenfor klinikken.

 

Behandlingsmetode – hvordan vælge den rigtige?

Det kan være en jungle at finde rundt i de forskellige psykologiske metoder. I psykologiens verden beskæftiger psykologer sig typisk med hypnose, narrativ terapi, eksistentiel terapi, psykoanalyse, psykodynamisk terapi, korttids psykodynamisk terapi (ISTDP), EMDR for traumer, klassisk kognitiv terapi, nyere kognitive retninger, som compassion focused therapy, acceptance and commitment therapy, mindfulness-baserede behandlingsmetoder, metakognitiv terapi etc.

 

Hvilken metode skal du vælge?

Sundhedsstyrelsen og angstforeningen anbefaler kognitiv terapi  til behandling af depression og angst. MEN, hvis du ønsker at analysere drømme eller er helt sikker på, at hypnose er vejen frem for dig, er kognitiv terapi nok ikke den rigtige vej at gå. Vi er forskellige, og selv om kontrollerede randomiserede studier peger på kognitiv terapi, som en effektiv behandlingsmetode, er det ikke for alle.

 

Hvad fungerer for dig? Ring til os, og fortæl hvad du ønsker, så kan vi bedre vejlede dig til den rigtige behandler/behandling.

 

Eklektisk behandling

Mange behandlere slår sig op på, at være eklektiske, altså, at de tilbyder behandling inden for alle/mange af de forskellige retninger. Her er det vigtigt, at være opmærksom på, hvad baggrunden er for dette. Vi er flere af psykologerne her i praksissen som fx har en 1-årig eksistentiel uddannelse, men at tilbyde eksistentiel terapi, gør vi ikke. Vi har stor tro på at, man bliver dygtig inden for en bestemt metode ved specifik metodetræning både teoretisk og praktisk, og med metodespecifik supervision. Vi tilbyder evidensbaseret behandling, og eklektisk terapi er ikke evidensbaseret terapi, men kan sagtens være god terapi.

 

 

De fysiske rammer

De fysiske rammer er underordnet for om din psykolog er dygtig eller om kemien er i orden, men ubetydeligt er det bestemt ikke! Det er vigtigt for os at omgivelserne fungerer og er rare at være i for vores klienter. Kontorene er derfor luftige, de fleste kontorer har udsigt til Helligehåndskirken, venteværelset er stort, alle døre er lydisolerede og der er varm kaffe og the på kanden. ”Nej, her er dejligt”, hører vi tit, og vi bliver rigtig glade! Ikke fordi vi vil i Bo Bedre, men vi vil rigtig gerne, at du skal have det godt, når du er hos os. Det er vigtigt! Når alt andet er svært, ønsker vi at gøre det bedre, og vi ønsker at tænke det hele vejen rundt.

 

Andre behov

Ud over faglighed, kemi og fysiske rammer er tilgængelighed et område, som er af betydning for os. Mange af klienterne som henvender sig til os er i den grad forpint af deres lidelser. Vores placering gør det nemmere for mange, at opsøge os, for andre, gør det det sværere. Der er mange mennesker i nærheden, parkering er muligt, men ikke lige til… Vi prøver at anerkende de udfordringer, der opstår, og finde de bedste løsninger. Vi tilbyder derfor både hjemmebesøg: læs mere under Cykelogen, og vi tilbyder onlineforløb med telefonterapi. Vi har også et kontor udenfor byen (i Valby), hvis der er behov for parkeringsplads lige udenfor og færre mennesker. Herudover er placeringen af klinikken strategisk i forhold til mulige eksponeringer. Vi har elevator i nærheden, toge, højder, menneskemængder, og Silje har rigtig mange edderkopper på matriklen, som kommer ind til klinikken ved behov. Disse muligheder, gør det nemmere for os, at være dygtige til vores arbejde. Vi kan tage med dig ud og gøre det, der er behov får, når behovet er der.

 

 

Rabatordninger hos dygtige psykologer

Nogle psykologer kører med rabatordninger og er meget billigere end os. Vi har ingen rabatter i klinikken. Hverken 10-turs kort eller studierabat. Vi har den pris vi har, og den gælder for alle. Hver især af  de autoriserede behandlerne har alle i omegnen af 10 års erfaring og mange års videreuddannelse. Vi holder, af hensyn til faget, prisen på et forsvarligt niveau. Vi går ikke på kompromis med kvalitet, ej hellere på pris. Men vi er meget behjælpelige i at vejlede dig videre, til et behandlingsforløb i andet regi. Fx hvis du har en henvisning fra lægen.

 

Overenskomst med sygesikringen, henvisning fra læge.

Her er nok en jungle-problematik. Det er nemt at få en henvisning fra læge for psykiske lidelser, men desværre ikke så nemt at finde en psykolog, som kan tage imod den. Det kan vi hellere ikke her i praksissen. Vi har ikke overenskomst med sygesikringen, vi har ikke ydernummer, vi kan derfor ikke tage imod din henvisning. Hvordan kan man så finde en dygtig psykolog med overenskomst?  Vi plejer at anbefale Inge Hvid og Ole Taggaard Nielsen, som vi hører meget godt om.

 

Hvis du selv vil finde en psykolog med overenskomst med sygesikringen, er denne hjemmeside et godt sted at starte: www.psykologeridanmark.dk.Kryds af under ”flere søgekriterier” og ”tilskud ved lægehenvisning”, så kan du finde en psykolog med overenskomst med sygesikringen, og se ventetiderne.

 

Vi håber ovenstående guidelines kan være en hjælp til at finde den rette psykolog for dig. Kontakt os endelig, hvis du fortsat skulle være i tvivl eller har yderligere spørgsmål.

 

Venlig hilsen fra Kognitiv Terapi København

Vi benytter cookies til at forbedre din oplevelse på vores website. Ved at benytte dette website, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere