Kognitiv terapi

Har du en oplevelse af, at dine negative tanker styrer dit liv? Er bekymringer, katastrofetanker, selvkritiske tanker eller tvangstanker begyndt at fylde så meget, at de påvirker din trivsel? Ønsker du hjælp til at bryde dette mønster og få nye redskaber og strategier? Så kan kognitiv terapi være den rette løsning. Vores team af erfarne og empatiske psykologer er klar til at hjælpe dig.

Kognitiv Terapi – En behandling der virker

Kognitiv adfærdsterapi er en fremragende metode, anbefalet af Sundhedsstyrelsen til en bred vifte af psykiske udfordringer.

Terapien tager udgangspunkt i din situation her og nu og hjælper dig med at forstå, hvad der skaber og fastholder følelsesmæssige udfordringer. Der er særligt fokus på tankerne og fortolkninger, og der arbejdes med at udfordre indholdet i disse. Gennem terapien får du konkrete redskaber og vejledning til at udforske nye strategier, der giver dig mulighed for at trives bedre.

Kognitiv Terapi – Når negativ tænkning styrer dit liv

Tanker er som dirigenten i et orkester, der styrer dine følelser og handlinger. Normalt er dette en positiv proces, der hjælper os med at navigere i verden. Men nogle gange spiller vores tanker os et puds, og vi begynder at fortolke tingene forkert. Vi kender det alle sammen, de negative tanker om os selv, andre mennesker og verden omkring os. Disse tanker kan ændre, hvordan du lever dit liv. Men der er en vej ud, og kognitiv adfærdsterapi kan hjælpe dig med at finde den.

 

I kognitiv terapi retter vi opmærksomheden mod din aktuelle situation for at få en god forståelse for, hvad der vedligeholder dine udfordringer. Selvom vores tankemønstre ofte bunder i tidligere oplevelser, er det vores nuværende tanker og handlinger, der fastholder vores måde at tænke, føle og handle på. Terapien handler ikke om at udskifte negative tanker med positive men snarere at lære at tænke mere realistisk. Vi udfordrer tankerne, hvilket vil hjælpe dig til at forstå, at tanker ikke altid er sandheder.

 

Kognitiv Terapi – Vi bryder med vedligeholdende adfærdsmønstre

Når negative tanker og følelser af angst eller tristhed plager dig, er det naturligt at tilpasse din adfærd efter dem. Du undgår måske situationer der virker risikable, eller ændrer din adfærd for at føle dig mere tryg. Det virker umiddelbart ganske naturligt, men kan desværre være med til at fastlåse dig i den forståelse, der skabte problemet i første omgang. Ved at undgå situationer, du tidligere mestrede, forstærker du din mistrivsel og du forhindres i at opleve, at verden kan være anderledes, end det du forestillede dig.

Derfor spiller adfærd en afgørende rolle i kognitiv terapi. Mens du lærer at tænke anderledes, arbejder vi også på at tilpasse din adfærd med målrettede strategier. Det skaber konkrete oplevelser og viser, at tingene ikke går så galt, som du frygter. Efter gentagne oplevelser vil den alternative forståelse ikke kun virke rigtig i tankerne, men også føles rigtig i praksis.

Kognitiv terapi i praksis

I kognitiv terapi arbejder vi sammen på at skabe nye perspektiver på, hvordan dit problem er opstået og vedligeholdes. Den nye indsigt vil give dig redskaber til at håndtere dine udfordringer på en ny og konstruktiv måde.

Vi har særligt fokus på at hjælpe dig med en mere rimelig og fleksibel tænkning, der igen gør det nemmere for dig at ændre din adfærd. Vi anvender verbale teknikker til at udfordre din tænkning, og giver dig praktiske værktøjer til at ændre negative mønstre. Terapien inkluderer adfærdsøvelser, hvor du praktiserer nye måder at håndtere negative tanker og disse følges op med hjemmeopgaver. Vi tilpasser terapien til dit tempo og altid med din psykolog på sidelinjen klar til at støtte dig.

Hvorfor skal jeg vælge en psykolog hos KTK

Vi har arbejdet med kognitiv terapi siden 2009 og har hjulpet tusindvis af klienter med at forbedre deres livskvalitet. Vi har rigtig gode erfaringer med at benytte den kognitive metode til at hjælpe klienter med problemer indenfor angst, depression, OCD, selvværd og stress. Vores psykologer er uddannet i kognitiv terapi og forbliver opdaterede med den nyeste udvikling indenfor behandlingen, så vi sikrer os at kunne give dig den bedst mulige behandling.

 

Hvilken metode skal jeg vælge?

Vi ved at kognitiv terapi er en super effektiv behandlingsform, men det ved vi også, at metakognitiv terapi er. Det vigtigste for os er, at du finder den behandlingsmetode, som du synes bedst ræsonnerer med dine ønsker og behov for at komme mistrivsel til livs.

Hvis du er i tvivl om, hvilken behandler du skal vælge, eller hvilken metode som vil være den rigtige for dig, så tøv ikke med at kontakte os. Vores psykolog Maja vil meget gerne guide dig videre herfra, så du finder den behandling og den behandlingsmetode, som vil passe bedst til netop dig og din problematik. Vi tilpasser behandlingen til dig, og vi tager altid udgangspunkt i dig, men med metoden i ryggen. Vi tror på, at den bedste behandling bygger på et godt samarbejde mellem dig og os. Du kan læse mere om psykologerne her

Kontakt os endelig for mere information. 

 

Skriv til os

Vores samarbejdspartnere siger

Kognitiv terapi i københavn Anbefaling fra en samarbejdspartner Kognitiv terapi

Karin Sjögren og Magnus Sjögren

Speciallæge i psykiatri, www.edubrain.se Speciallæge i psykiatri, www.edubrain.se
★★★★★
5 | 5
Vi på Edubrain psykiatriska mottagning har sedan flera år ett mycket bra samarbete med psykologerna på Kognitiv Terapi i Köpenhamn. Vi uppskattar särskilt deras höga grad av professionalitet tillsammans med ett trevligt och personligt bemötande. Vi kan bara varmt rekommendera dem och ser själva fram emot många fler år av positivt samarbete. Read more...
Kognitiv terapi i københavn Anbefaling fra en samarbejdspartner Kognitiv terapi

Camilla Hjorth Nielsen

Speciallæge i psykiatri, Nordkystens psykiater Speciallæge i psykiatri, Nordkystens psykiater
★★★★★
5 | 5
Jeg kan varmt anbefale psykologerne i Kognitiv Terapi København, som jeg igennem et par år har haft et givende samarbejde med. De udviser en høj grad af professionalisme, empati og omsorg for alle klienter. Et forløb hos Kognitiv Terapi København garanterer et brugbart og effektivt behandlingsforløb. Read more...
Kognitiv terapi i københavn Anbefaling fra en samarbejdspartner Kognitiv terapi

Dorte Fløe Lemming

Psykolog Psykologhuset ReView, Århus Psykolog Psykologhuset ReView, Århus
★★★★★
5 | 5
Mine varmeste anbefalinger til Kognitiv terapi København! Jeg har været på kursus med klinikkens ejere adskillige gange og har meget stor respekt for deres høje faglighed og behagelige måde at møde deres medmennesker på. Read more...
Vi benytter cookies til at forbedre din oplevelse på vores website. Ved at benytte dette website, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere