Få en god søvn

Behandling af søvnproblemer del 3 af 3

GODE RÅD TIL GOD SØVN

Vi ønsker alle god søvn, men mange af os har svært ved at sove om natten og er meget plaget af det. Faktisk har 45.000 danskere problemer med at sove hver nat og tager sovepiller dagligt og over 200.000 tager sovepiller indimellem. Dette til trods for at en ny dansk rapport viser, at terapi er lige så effektivt som piller, men uden medicinens bivirkninger, samt med langvarig effekt. Faktisk viser forskningsresultater, at over 80 % får bedre søvn og fungerer bedre om dagen efter struktureret ikke-medikamentel behandling (kognitiv adfærdsterapi for søvnløshed).

Du kan læse del 1 her:

Her følger en række råd til bedre at sikre den dejlige nattesøvn:

BEKYMRINGSHÅNDTERING:

Mange mennesker bekymrer sig i sengen. Bekymringerne kan kredse om alt muligt og også om manglende søvn.

 

Husk dette: 

  • Vi er meget robuste og kan klare mange nætter med dårlig søvn. Tænk på at hvis vi ikke var skabt til dette, ville vores børn sove godt om natten!
  • Faktisk viser forskning, at vi præsterer lige så godt til eksamen, hvis vi ikke har fået vores nattesøvn natten forinden.
  • Bekymringer aktiverer os i stedet for at lulle os i søvn.

 

Gør dette:

  • Prøv at læg dine bekymringer udenfor soveværelset. Skriv dine bekymringer ned i løbet af aftenen og sæt 20 minutter af til at prøve at løse problemerne. Når tankerne dukker op i sengen, så prøv at udskyde dem til din næste bekymringsperiode næste morgen.
  • I stedet for at bekymre dig om, at du ikke kan sove, så prøv at gentage tanken: ”Jeg har en tanke om, at jeg ikke kan sove – jeg har en tanke om, at jeg ikke kan sove – jeg har en tanke om, at jeg ikke kan sove”. Dette kan reducere risikoen for, at du bekymrer dig om konsekvenserne ved ikke at få sovet og du vil i stedet begynde at kede dig ved tanken om, at du ikke kan sove. Såfremt at du altså ikke bliver lokket ind i tanken og tænker videre på alle de forfærdelige konsekvenser ved ikke at få sovet.
  • De fleste mennesker tror, at de sover mindre, end de faktisk gør. Skriv søvndagbog daglig for at blive klar over din faktiske søvn og støt din hukommelse med denne, hvis den fejler.
  • Læs mere om 10 tips mod bekymringer her.
  • Læs mere om bekymringsangst her.

SOV GODT!

Du kan læse del 2 her:

 

Er det stadig svært at sove? Kontakt os her, så vil vi hjælpe dig videre.

Mvh Kognitiv Terapi København

Læs mere på hjemmesiden om søvn og søvnproblemer her:

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply